Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM a lansat Expresul Vocea Moldovei pentru a se consulta cu cetăţenii din ţară

|versiune pentru tipar||
PDM / 8 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Echipa PDM s-a pornit astăzi în turneu în satele şi oraşele ţării, la bordul autocarului denumit “Expresul Vocea Moldovei”. Preşedintele PDM Marian Lupu, însoţit de miniştri, deputaţi şi alţi zeci de membri ai echipei democrate se vor afla în această perioadă într-un turneu de informare cu privire la alegerea deschisă a candidaţilor democraţi, procedură organizată în premieră în ţara noastră de un partid politic.

Punctul de plecare a fost Arcul de Triumf din Chişinău, unde peste 100 de democraţi s-au adunat să îi petreacă pe liderii PDM, înainte ca aceştia să pornească la drum.

“Astăzi pornim oficial în campania pentru promovarea alegerilor deschise pentru candidaţii pe listele PDM. Împreună cu colegii mei, vom merge la oameni să le aducem informaţii despre ce reprezintă aceste alegeri, să le spunem că listele PDM pentru alegeri nu vor mai fi facute în birouri, dar prin decizia fiecărui om. Pe această cale dorim să contribuim la reformarea clasei politice şi la democratizarea societăţii”, le-a spus Marian Lupu celor adunaţi în această dimineaţă, în faţa Arcului de Triumf din Capitală.

Totodată, liderul PDM a precizat că Expresul PDM Vocea Moldovei va ajunge în satele şi oraşele Moldovei pentru că PDM vrea să facă auzită opinia moldovenilor. “Vrem să auzim cât mai aproape şi cât mai tare opiniile moldovenilor, să gasim soluţii pentru o viaţă mai bună a fiecărui cetăţean”, a precizat Marian Lupu.

Preşedintele PDM a spus că acest turneu îşi propune nu doar să informeze cetăţenii cu privire la alegerile deschise iniţiate de democraţi, dar şi să dea startul unei reforme a clasei politice, în care politicienii vor respecta mai mult vocea cetăţenilor şi dorinţele exprimate de aceştia.

Prima destinaţie a Expresului Vocea Moldovei va fi la Orhei. Aici, Marian Lupu, Valentina Buliga, Vasile Botnari, Pavel Filip, Valentina Stratan, Ion Stratulat, Octavian Calmâc, Constantin Botnari şi ceilalţi membri ai echipei democrate vor discuta direct cu locuitorii din Orhei despre problemele şi priorităţile moldovenilor.

Pe parcursul zilei, Serviciul de presă al PDM va reveni cu informaţii despre vizitele democraţilor în teritoriu.

Serviciul de presă al PDM

Expresul PDM “Vocea Moldovei” a ajuns astăzi la Orhei

După o discuţie cu locuitorii satului Peresecina, preşedintele PDM Marian Lupu, însoţit de miniştri, deputaţi şi alţi zeci de membri ai echipei democrate au vizitat gospodăria ţărănească “Filip Beiu” din Susleni, unde le-au oferit oamenilor explicaţii privind procedura de selectare a candidaţilor PDM pentru Parlament.

“Am venit în această localitate pentru a vă oferi informaţii despre iniţiativa PDM de a oferi oamenilor posibilitatea de a forma lista candidaţilor în viitorul Parlament. Vă îndemn să veniţi pe 28 septembrie şi să-i desemnaţi pe cei care vor avea privilegiul de a vă reprezenta în Legislativ. Cu cât va fi mai valoroasă această listă, cu oameni profesionişti, care să cunoască îndeaproape problemele şi nevoile oamenilor, cu atât mai eficienţi vom fi în promovarea iniţiativelor şi proiectelor aşteptate de moldoveni”, a explicat Marian Lupu în discuţiile cu angajaţii punctului de selectare a tutunului din Susleni.

Despre necesitatea susţinerii producătorului autohton din ramura tutunului a vorbit Pavel Filip, Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, care anterior a activat în domeniu. “Eu am lucrat în această industrie şi cunosc foarte bine domeniul. Ştiu şi ce dificultăţi întâmpină acest gen de afacere şi cu mare plăcere le împărtăşesc din experienţa mea. Deşi în toată lumea merge lupta cu tabagismul, cultivarea tutunului este o ramură importantă a economiei naţionale şi este necesar să găsim un echilibru în acest sens, astfel ca să susţinem producătorul autohton”, a spus Pavel Filip. Mai mult decât atât, Pavel Filip i-a îndemnat pe toţi întreprinzătorii să apeleze la mijloacele pe care astăzi le oferă industria IT.

Un spectru larg de probleme din domeniul economiei, protecţiei sociale a fost abordat în cadrul discuţiei echipei democraţilor cu angajaţii Uzinei constructoare de maşini ASPA din Orhei, care au profitat de prezenţa parlamentarilor şi miniştrilor responsabili pe domenii. În acest context, oamenii au apreciat iniţiativa PDM de a promova pe listele sale electorale candidaţi desemnaţi din teritoriu, menţionând că au şi propuneri concrete pentru votul din 28 septembrie.

“Anume pentru a auzi problemele reale din economie, de la cei care duc în spate tot greul am decis să mergem în localităţi şi să ne întâlnim cu oamenii. Este o formă de democraţie internă de partid implementată pentru prima dată în Republica Moldov”, a precizat presedintele PDM răspunzând la întrebările lucrătorilor de la uzină.

Marian Lupu: Cu ajutorul cetăţenilor, PDM va avea cea mai onestă listă pentru alegerile parlamentare

“Partidul Democrat are încredere în judecata şi în maturitatea cetăţenilor Moldovei, iar cu ajutorul moldovenilor, inclusiv prin implicarea oamenilor din Orhei, PDM va avea cea mai onestă listă pentru alegerile parlamentare. Decizia vă aparţine şi o vom respecta”, le-a transmis astăzi preşedintele PDM, Marian Lupu, locuitorilor din Orhei. Acesta a participat, astăzi, împreună cu mai mulţi lideri democraţi, la un concert organizat în centrul oraşului, în cadrul cu turneului pe care fruntaşii PDM îl desfăşoară în ţară.

La rândul său, Ministrul muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, le-a transmis celor prezenţi că democraţii “au făcut şi fac tot ce le stă în putere pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi”. Potrivit Valentinei Buliga, “Moldova trebuie să crească şi să fie puternică, atât de puternică încât să îi poată ajuta pe cei care au nevoie de sprijin, în momente grele”.

Vorbindu-le orheienilor despre iniţiativa alegerii deschise a candidaţilor PDM, preşedintele organizaţiei teritoriale a PDM din Orhei, Ion Stratulat, a declarat că fiecare raion ar trebui să aibă reprezentantul său în Parlamentul de la Chişinău. “Orheiul este mândru să accepte organizarea alegerii deschise a candidaţilor PDM şi sunt convins că noi, orheienii, vom propune persoane valoroase care să ne reprezinte interesele în Parlament”, a spus acesta.

Echipa PDM se află în turneu în satele şi oraşele ţării, la bordul autocarului denumit “Expresul Vocea Moldovei”, pentru a informa cetăţenii cu privire la alegerea deschisă a candidaţilor democraţi, procedură organizată în premieră în ţara noastră de un partid politic.

Sursa: www.pdm.md

Forumul Partidului Democrat la Criuleni Echipa PDM, condusă de preşedintele partidului, Marian Lupu, a ajuns astăzi la Hînceşti