Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Echipa PDM, condusă de preşedintele partidului, Marian Lupu, a ajuns astăzi la Hînceşti

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Echipa PDM, condusă de preşedintele partidului, Marian Lupu, a ajuns astăzi la Hînceşti. Expresul Vocea Moldovei, în care se deplasează prin ţară fruntaşii PDM, a oprit în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, unde a avut loc un mare eveniment de promovare a alegerii deschise a candidaţilor PDM.

Prezentă la eveniment, Ministrul Culturii, Monica Babuc, a vorbit despre elementul vizual pe care PDM l-a asociat iniţiativei sale de a face alegeri deschise — brâul moldovenesc: “Acest brâu, care este simbolul campaniei PDM pentru alegerea directă a candidaţilor, a fost selectat anume ca să le arătăm oamenilor respectul faţă de valorile şi tradiţiile moldoveneşti. Vă îndemn să participaţi activ la construirea viitorului prosper al Moldovei prin delegarea în Parlament a oamenilor profesionişti”, a adăugat Monica Babuc.

Primarul PDM din Hînceşti, Alexandru Botnari, le-a transmis liderilor democraţi că “oamenii de la Hînceşti doresc o nouă Moldovă, în care deciziile le iau cetăţenii, democratic, dar nu numai «nacialinicii»”.

Adresându-se locuitorilor din Hînceşti, preşedintele Parlamentului, Igor Corman, a declarat că reformarea clasei politice din Moldova se poate face doar prin consultarea cu cetăţenii, iar majoritatea moldovenilor vor să aleagă deputaţi direct, prin vot uninominal. “Noi le dăm această posibilitate tuturor pe 28 septembrie, când oricine poate să vină la sediile PDM şi să aleagă candidaţii pentru alegerile parlamentare”, a spus Igor Corman, care a participat, alături de liderii PDM, la un concert organizat în centrul oraşului

Preşedintele Parlamentului a adăugat că Moldova se află într-o perioadă extrem de importantă, când de deciziile luate depinde viitorul ţării. “Putem spune că în ultimii ani a fost pus un fundament solid pentru dezvoltarea Moldovei, pe care vom construi o ţară prosperă cu viitor european. Foarte mult însă depinde de deciziile celor care vor construi acest viitor. Soluţia PDM este implicarea deja azi a cetăţenilor în alegerea candidaţilor care îi vor reprezenta în noul Parlament”, a spus Igor Corman.

Săptămâna aceasta, echipa PDM va merge în mai multe raioane ale ţării, la bordul autocarului denumit “Expresul Vocea Moldovei”. Liderii PDM se întâlnesc cu cetăţenii din satele şi raioanele Moldovei pentru a-i informa cu privire la alegerea deschisă a candidaţilor democraţi.

Locuitorii din Sărata Galbenă raionul Hînceşti susţin iniţiativa PDM de a selecta prin vot direct candidaţii pe listele formaţiunii

Locuitorii din Sărata Galbenă raionul Hînceşti susţin iniţiativa Partidului Democrat din Moldova de a selecta prin vot direct candidaţii pe listele formaţiunii la alegerile parlamentare din 30 noiembrie a.c. Mesajul a fost transmis astăzi preşedintelui PDM, Marian Lupu, în cadrul turneului “Vocea Moldovei” ajuns în raionul Hînceşti, la care participă miniştri, deputaţi şi alţi zeci de membri ai echipei democrate.

Oamenii adunaţi în număr mare pentru a întâmpina expresul PDM “Vocea Moldovei”, au spus că îşi doresc o viaţă mai bună, aici, acasă, în Moldova, iar de la partide politice aşteaptă acţiuni concrete de susţinere a satului.

“Noi, oamenii de la sat, vrem să vedem că suntem susţinuţi de către guvernare. Considerăm că în capul mesei trebuie pusă economia ţării, soluţionarea problemelor agricultorilor, a producătorilor autohtoni. Iniţiativa Partidului Democrat de a se consulta cu oamenii pentru formarea listei celor care vor candida în Parlament o vedem ca posibilitate de a face auzită vocea celor de la sat”, a spus liderul local Iacob Negru.

Marian Lupu le-a spus oamenilor că PDM vrea să fie partidul comunităţilor locale şi al modernizării rurale. “Partidul Democrat împărtăşeşte această dorinţă ca familiile Moldovei să resimtă creşterea economică, să aibă condiţii de trai mai bune. Tocmai din acest considerent am decis să mergem în satele şi oraşele ţării pentru a discuta cu oamenii, pentru a acumula propuneri şi sugestii, dar şi pentru a le propune să participe la luarea deciziei prin desemnarea candidaţilor săi”, a explicat Marian Lupu.

La Hînceşti, echipa PDM a discutat şi angajaţii întreprinderii de transport AVIS MMS, un alt punct de oprire a Expresului “Vocea Moldovei”. “Crearea noilor locuri de muncă, a unui sistem de protecţie socială puternic, majorarea salariilor şi pensiilor sunt problemele care ne preocupă şi pentru care ne-am asumat angajamentul de a le soluţiona. Vrem să creăm condiţii bune de muncă în satele şi oraşele din Moldova, ca cetăţenii noştri să beneficieze de salarii şi pensii care să le asigure un trai decent. Ne vom consulta cu oamenii şi vom lua deciziile economice cele mai bune pentru ei”, a spus adresându-se celor prezenţi ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga.

Echipa PDM se află în turneu în satele şi oraşele ţării, la bordul autocarului denumit “Expresul Vocea Moldovei”, pentru a informa cetăţenii cu privire la alegerea deschisă a candidaţilor democraţi, procedură organizată în premieră în ţara noastră de un partid politic.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM a lansat Expresul Vocea Moldovei pentru a se consulta cu cetăţenii din ţară PDM şi PSD au semnat un protocol de colaborare pentru a realiza mai multe proiecte sociale comune