Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul Partidului Democrat la Criuleni

|versiune pentru tipar||
PDM / 8 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În data de 6 septembrie, la Criulenbi a avut loc un eveniment organizat de Organizaţia Teritorială Criuleni a Partidului Democrat din Moldova. Circa 700 de membri şi simpatizanţi ai partidului s-au reunit în cadrul Forumului OT Criuleni.

În cadrul Forumului au fost făcute totalurile activităţii Organizaţiei raionale PDM. Preşedintele OT a Partidului Democrat din Moldova, dl Iurie Andriuţa a menţionat importanţa consolidării echipei în raion şi a pus în prim plan importanţa fiecărui membru în cadrul organizaţiei. Anume din aceste considerente la organizaţie au aderat în ultum an peste 600 de noi membri. Un număr covârşitor al acestora sunt tineri. De fapt acesta este şi un lucru firesc, din considerentele că anume tinerilor le aparţine viitorul, dar viitorul fără implicare activă în politică nu poate fi făurit după placul şi necesităţile tinerilor.

În cadrul evenimentului au luat cuvânt Ion Plămădeală, primarul satului Izbeşte, Preşedintele Organizaţiei de tineret din raion. Mesajul de mulţumire în adresa seniorilor din cadrul partidului a fost susţinut cu aplauze. Aceasta a dat dovadă că acţiunile întreprinse de tineret şi susţinute de seniori au avut o rezonanţă largă în societate.

Dna Larisa Stavarache, Preşedintele Organizaţiei oamenilor în etate, la fel a pus în discuţie importanţa presoanelor în etate în cadrul partidului. Anume experienţşa de viaţă a lor, în majoritatea cazurilor permit adoptarea deciziilor corecte şi necesare activităţii de partid.

Dl Sergiu Istrati, primarul satului Slobozia Duşca, a menţionat că datorită susţinerii masive pe care a oferit-o miniştrii şi deputaţii Partidului Democrat din Moldova, a permis implimentarea a multor proiecte de importanţă strategică pentru satele din raion. Numai decizia propusă de către dl Vasile Botnaru, Ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, de a aloca surse financiare din fondul rutier pentru reabilitatrea drumurilor locale cât de mult înseamnă pentru oamenii simpli. Investiţii în infrastructură, iluminare stradală, proiecte de aprovizionare cu apă şi canalizare, toate acestea au făcut ca viaţa oamenilor de la sate să devină şi mai bună.

Dna Ministru Valentina Buliga, a declarat că echipa Partidului Democrat face tot posibilul ca să îmbunătăţească viaţa anume persoanelor nevoiaşe, social vulnerabile, famiilor cu mulţi copii şi invalizilor. Societate şi statul este responsabil de aceste persoane care au ajuns din nefericire să fie o povară pentru noi toţi, dar nu şi uitaţi. Dar un sistem de asigurare cu pensii şi indemnizaţii nu poate fi fără o economie bine dezvoltată care să contribuie la suplinirea fondului asigurărilor sociale. Fiecare dintre noi trebuie să fie conştient că aportul fiecăruia face ca pensionarii şi persoanele social vulnerabile să poată primi surse financiare suficiente pentru un trai decent.

Dl Dumitru Diacov, Preşedintele de onoare a Partidului Democrat din Moldova, a ţinut să mulţumească tutor celor prezenţi pentru susţinerea şi încrederea pe care o au faţă de Partidul Democrat din Moldova. Din aceste considerente şi pentru a stimula cetăţenii de aşi desemna de sinestătător candidaţii în viitorul Legislativ, Partidul Democrat din Moldova a lansat campania — Tu alegi candidaţii. Aceste alegeri vor demostra cine din membrii Partidului Democrat merită să fiue în listele electorale şi se bucură de o autoritate în rândul partidului.

Preşedintele Parlamentului, dl Igor Corman a menţionat, că sunt încă foarte multe de făcut, ca oamenii să simtă cu adevărat o viaţă mai bună şi salarii decente, dar pentru aceasta este nevoie de multă muncă şi o echipă de profesionişti dedicată în exclusivitate atribuţiilor de serviciu. Anume această echipă o are Partidul Democrat din Moldova şi aceasta o demonstrează zi de zi membrii Guvernului şi deputaţii din parlament delegaţi de Partidul Democrat din Moldova. Campania Tu alegi candidaţii, pe care a lansat-o Partidul Democrat din Moldova va permite cetăţenilor să-şi aleagă deputaţii, pe cei care îi vor reprezenta şi le vor promova interesele la nivel de Parlament. Dl Corman a îndemnat membrii, susţinătorii şi chiar oamenii de rând să participe activ în data de 28 septembrie la scritinul pentru desemnarea candidaţilor Partidului Democrat din Moldova în următorul Legislativ.

În cadrul forumului, alţi peste 600 de noi membri ai PDM din raionul Criuleni şi-au primit carnetele de partid.

Pe final pentru cei prezenţi a fost organizat un concert cu participarea atât a ansamblurilor din raion cât şi a oaspeţilor de la Chişinău.

Sursa: www.pdm.md

Reuniunile regionale ale Taberei de vară “Trofelul Democraţiei” PDM a lansat Expresul Vocea Moldovei pentru a se consulta cu cetăţenii din ţară