Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Activiştii PDM din capitală s-au întâlnit cu liderul formaţiunii, Marian Lupu

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia municipală Chişinău a Partidului Democrat a desfăşurat sâmbătă, 7 decembrie, o întâlnire a activiştilor de partid cu preşedintele formaţiunii, Marian Lupu. Evenimentul a adunat în jur de 400 de persoane, care au avut ocazia să adreseze întrebări şi să afle din prima sursă poziţia Partidului Democrat faţă de ultimele evoluţii din ţară.

Preşedintele partidului s-a referit la Acordul de Asociere la Uniunea Europeană, parafat de Republica Moldova, săptămâna trecută, la Vilnius.

“Ne propunem ca Acordul de Asociere să fie semnat şi ratificat până la sfârşitul lunii septembrie 2014, pe durata mandatului actualului Legislativ. Până în vara următoare aşteptăm şi regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Alegerile parlamentare din 2014 sunt foarte importante, nu doar pentru Partidul Democrat ca formaţiune politică, ci pentru câştigul forţelor democratice şi consolidarea parcursului european al ţării”, a declarat Marian Lupu.

Potrivit preşedintelui, rezultatele bune obţinute de democraţii din capitală la următoarele alegeri parlamentare vor constitui o bază solidă pentru scrutinul local din 2015. Printre temele discutate de Marian Lupu cu participanţii la întâlnire a figurat şi ultima decizie a Curţii Constituţionale, dar şi reformele în domeniul educaţiei.

Preşedintele Organizaţiei municipale PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, s-a pronunţat pentru extinderea ariei invitaţilor la întâlnirile cu liderii formaţiunii în afara membrilor de partid.

“Comunicarea intensă în interiorul formaţiunii, dar şi cu locuitorii municipiului Chişinău, constituie un instrument eficient de atingere a obiectivelor noastre. Deoarece reprezentăm Partidul Democrat în mediul celor mai avizaţi şi conştienţi alegători, este foarte important să utilizăm metode inteligente de comunicare”, a spus Pavel Filip.

PDM Chişinău şi-a propus să organizeze, cu regularitate, întâlniri cu reprezentanţii Partidului Democrat în Parlament, Guvern şi alte instituţii publice. La prima reuniune de acest fel a fost invitat preşedintele Parlamentului, Igor Corman.

Sursa: www.marianlupu.md

Reacţia Preşedintelui PDM, Marian Lupu, la moţiunea depusă de opoziţie Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Omului