Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Reacţia Preşedintelui PDM, Marian Lupu, la moţiunea depusă de opoziţie

|versiune pentru tipar||
PDM / 5 decembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Am menţionat nu o dată, PCRM are un comportament anti-sistemic. Toate acţiunile acestora, inclusiv moţiunea de astăzi, are drept obiectiv destabilizarea situaţiei politice din ţară, tergiversarea implementării reformelor strategice iniţiate de guvernare, desconcentrarea atenţiei de la proiectele importante care urmează a fi discutate în Parlament şi desigur împiedicarea cursului european al Republicii Moldova.

Logica, sau mai degrabă “alogica” comuniştilor de a crea starea de haos, mai degrabă senzaţia acestei stări, acţiunile repetate ale acestora în direcţia destabilizarea echilibrului politic este o dovada în plus, că opoziţia din Republica Moldova nu a atins maturitatea politică de a aduce critică constructivă şi de a lucra în direcţia interesului naţional al RM şi nu în direcţia interesului îngust de partid; comportament de care dă dovadă PCRM la moment.

Moţiunile neargumentate, blocarea tribunei parlamentului, show-urile cu megafoane şi părăsirea şedinţelor în plen, sunt activitatea de bază a opoziţie şi acest lucru este evident pentru toţi.

În ultimă instanţă, cetăţenii Republicii Moldova sunt martorii acestor acţiuni amorale, anti-sistemice şi anticulturale, concluzia e evidentă.

Noi vom continua munca şi efortul depus pînă în prezent, ne cunoaştem obiectivele şi vom munci în această direcţie.

Interesul nostru este interesul naţional al Republicii Moldova, obiectivul nostru este creşterea economică si bunăstarea cetăţeanului, calea noastră este integrarea europeană.

Sursa: www.marianlupu.md

Marian Lupu a ţinut o lecţie publică studenţilor de la Ştiinţe Politice Activiştii PDM din capitală s-au întâlnit cu liderul formaţiunii, Marian Lupu