Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Conferinţa Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Criuleni

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 iunie 2014
Partidul Democrat din Moldova

În data de 14 iunie, la Criuleni a avut loc Conferinţa Organizaţiei Femeilor a Organizaţiei Teritoriale Criuleni a Partidului Democrat din Moldova. La lucrările Conferinţei au participat delegate din toate localităţile raionului Criuleni. La eveniment au fost invitate Preşedintele Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat din Moldova, dna Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, şi dna Zinaida Ivanschi Secretarul Organizaţiei de Femei a PDM.

În cadrul Conferinţei, dna Lidia Lucaşenco a făcut un raport al activităţii organizaţiei de femei pentru ultimul an calendaristic. A constatat că în cadrul Organizaţiei Teritoriale Criuleni a Partidului Democrat, femeile se implică foarte activ în diferite acţiuni. Cele aproximativ 400 de femei membre a Partidului Democrat din Criuleni, prin implicarea sa activă în viaţa social-politică a raionului Criuleni, demonstrează încă o dată că anume femeia este acel catalizator pentru ca societatea noastră să devină una armonioasă.

În discursurile sale dna DONŢU IULIA, din sat. Işnoveţ şi dna STAMATI LARISA, membru al Consiliului Naţional al OF a Partidului Democrat din Moldova, au remarcat importanţa implicării femeilor în viaţa social-politică. Partidul Democrat din Moldova, oferă această posibilitate şi oportunitate pentru toate femeile ce doresc să facă schimbările spre bine în această ţară.

În cadrul Conferinţei Organizaţiei de femei a OT Criuleni a PDM-lui, a fost pusă în discuţie necesetatea de a efectua nişte schimbări calitate în conducerea organizaţiei. Din aceste considerente s-a propus ca să fie aleasă în fruntea organizaţiei dna GALINA CAUIA, şefa Casei Teritoriale Asistenţă Socială. Dna Cauia este în primul rând un bun manager, un specialist în domeniu şi din aceste considerente delegaţii sunt convinşi că dumneaei are capacitatea de a consolida echipa şi va organiza femeile democrate, mai ales că anul curent este un an electoral. Vicepreşedinte a organizaţiei a fost aleasă dna TATIANA CIUDIN, sefa Centrului de zi “Speranţa”, iar secretar al organizaţiei dna Dicusar Aliona.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Criuleni a Partidului Democrat, dl IURIE ANDRIUŢA ia felicitat pe cei prezenţi cu ocazia organizării Conferinţei de partid, în acelaşi timp, Domnia Sa, are mari speranţe că o dată cu numirea dei GALINA CAUIA în funcţia de Preşedinte al Organizaţie de Femei a OT Criuleni a PDM-lui, situaţia se va schimba simţitor, iar femeile din rl Criuleni prin intermediul Organizaţiei de femei vor avea posibilitatea de veni cu diferite propuneri şi sugestii, întru îmbunătăţirea traiului în ţara noastră. Primarul satului Slobozia Duşca, dl ISTRATI SERGIU, a mulţumit mult colegilor de partid pentru faptul că au dorinţa şi curajul de a se implica în politică. Fiindcă o femee în politică este mult mai mult ca un bărbat politician. Femeea este mai responsabilă faţă de toate obligaţiunile inclusiv şi faţă de cele de partid.

În mesajul de felicitare, dna VALENTINA BULIGA, Preşedintele Organizaţiei de femei a Partidului Democrat din Moldova, a remarcat faptul că anume lor, femeilor le revine acea desagă de griji şi obligaţiuni pentru a menţine focul în vatră, pentru a avea grijă de copii şi familie. Recent întoarsă de la Conferinţşa Internaţională dedicată dezvoltării capitalului uman, dna Ministru a ţinut să informeze pe cei prezenţi, că conform unui studiu internaţional, 68% din tot volumul de lucru pe glob este efectuat de către femei. 52% din populaţia Pământului sunt femei, iar femeilor li se revine 10% din decizii. Deci femeile îndeplinesc cel mai mare volum de muncă, iar deciziile le adoptă bărbaţii şi cu regret nu de fiecare dată aceste decizii corespund şi intereselor femeii. Femeea este obligată să se implice foarte activ în vaţa politică a localităţii, a raionului, a ţării. Orice femee trebuie să fie motivată ca acţiunile şi deciziile întreprinse să fie discutate, luate în consideraţie şi implimentate. Demotivarea implicării femeilor în politică, ar avea consecinţe foarte grave pentru ţara noastră. În activitatea sa, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat promovează anume aceste oportunităţi, pentru orice femeie ce doreşte să-şi impună şi părerea sa.

La finalul Conferinţei a fost prezentat şi un program cultural. Dl NICOLAE STAN din satul Işnovăţ a venit în faţa doamnelor cu un recital de poezii, iar colectivul etno-folcloric “Şoimanii” din satul Ratuş, conducător artistic dl ION CHIRCU au venit cu un buchet de cântece populare.

Sursa: www.pdm.md

Doamnele democrate din Chişinău, la a doua şedinţă a clubului “Una dintre noi” Democraţii îşi lărgesc echipa la Floreşti. Peste 1 200 de persoane au primit carnete de partid