Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePDM

Evenimente ale PDM la tema “Domeniul socio-cultural”

19 aprilie 2016
Partidul Democrat din Moldova a lansat campania socială “Paştele pentru fiecare”, prin care îşi propune ca cele peste 900 de echipe locale ale PDM din întreaga ţară să se mobilizeze în sprijinul persoanelor şi familiilor aflate în dificultate, dar şi al comunităţilor locale.
22 septembrie 2014 | 
Partidul Democrat din Moldova a organizat la Chişinău forumul “Dezvoltarea Moldovei: creştere economică pentru bunăstarea cetăţeanului”. În cadrul Forumului au fost dezbătute probleme de business, perspectivele afacerilor în Moldova, oportunităţile de investiţii din ţara noastră, scopul final fiind identificarea celor mai bune soluţii de dezvoltare economică în beneficiul cetăţenilor.
17 septembrie 2014 | 
În cadrul unui briefing de presă, preşedintele democraţilor, Marian Lupu, a anunţat despre lansarea unui angajament pentru a sprijini familiile, denumit “Cinci piloni pentru Familiile din Moldova”.
14 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova a organizat într-un parc din Chişinău acţiunea “Familia Moldovei”. La eveniment au participat mai mulţi reprezentanţi din conducerea PDM alături de soţii şi soţiile acestora, unde au vorbit despre importanţa familiei în societate şi priorităţile PDM îndreptate spre susţinerea familiilor din ţară.
13–14 septembrie 2014
Peste 500 de tineri din capitală, membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat, s-au reunit la tabăra “Trofeul Democraţiei”. Participanţilor li s-au alăturat liderii Organizaţiei municipale, precum şi miniştri şi deputaţi PDM. Tinerii s-au întrecut în cadrul competiţiilor sportive pe echipe şi individual, au socializat şi s-au distrat.
24 august 2014
Un grup de membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat, în frunte cu liderul formaţiunii, Marian Lupu, au depus flori la Complexul memorial “Eternitate” în memoria ostaşilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial.
22 august 2014 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova a organizat la Chişinău, în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare şi Sfînt, un flashmob de promovare a tradiţiilor, obiceiurilor, locurilor şi oamenilor frumoşi din Moldova.
14 iulie 2014
Un grup de deputaţi şi miniştri ai Partidului Democrat din Moldova au efectuat o vizită de lucru în toate localităţile raionului Dubăsari. În fiecare sat au avut loc întâlniri cu localnicii şi primarii, în cadrul cărora au fost puse în discuţii problemele localităţii şi au fost explicate beneficiile integrării europene.
2 iulie 2014
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PLDM, PDM şi PLR s-au adunat în faţa Parlamentului în semn de susţinere a ratificării Acordului de Asociere cu UE. Liderii celor trei partide, Vlad Filat, Marian Lupu şi Ion Hadârcă au vorbit despre semnificaţia ratificării documentului şi au reiterat beneficiile implementării Acordului.
8 iunie 2014
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova a lansat Clubul Economic, o platformă de comunicare şi expertiză adresată tinerilor antreprenori care vor să-şi deschidă a afacere sau să o dezvolte. La inaugurarea Clubului Economic, a participat şi preşedintele PD, Marian Lupu, care a vorbit despre obiectivele platformei.
5 iunie 2014
La Chişinău, a avut loc Forumul Naţional al Organizaţiei de Femei a PDM, organizat cu genericul “10 ani de performanţă”. La eveniment au participat peste 1600 de democrate din toată republica în frunte cu conducerea formaţiunii.
16 mai 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat a lansat cea de-a doua ediţie a campaniei Naţionale “Să ne creştem copiii acasă”. În cadrul campaniei, au fost lansate mai multe concursuri pentru copii: concurs de articole handmade pentru copiii claselor IV-XII; concurs de eseu şi poezii pentru clasele IX-XII.
9 mai 2014 | 
Membri şi simpatizanţi ai Partidului Democrat din Moldova au participat la acţiunile dedicate Zilei Victoriei. Acţiunile au demarat cu un marş al solidarităţii spre Complexul Memorial “Eternitate”, unde membrii PDM au depus flori la mormintele ostaşilor căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial, ulterior, formaţiunea a organizat un concert întitulat “Respect pentru veterani”.
16 aprilie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia municipală Chişinău a Partidului Democrat a făcut totalurile Campaniei de caritate “Împreună pentru fiecare”. Timp de trei săptămîni, membrii de partid din capitală şi familiile lor au donat bani pentru Coşul de Paşte pentru oamenii nevoiaşi. În urma campaniei de caritate au fost adunaţi peste 72 de mii de lei, din care au fost procurate 750 de coşuri cu produse tradiţionale de Paşti.
4 aprilie 2014 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova, a anunţat că va mobiliza peste 10 mii de voluntari în cadrul unor acţiuni de solidaritate socială, desfăşurate în cadrul campaniei naţionale “Ajut Moldova!”
7 februarie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova a anunţat 10 obiective prioritare din programul său “Stat Social — Democraţie Socială”, prin care îşi propune să comunice mai intens despre beneficiile semnării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană sub prisma politicilor sociale.
7 decembrie 2013
La Chişinău, a avut loc o întîlnire a activiştilor democraţi cu preşedintele PDM, Marian Lupu, eveniment la care au participat peste 400 de persoane. Printre temele discutate de liderul democrat cu participanţii la întîlnire a figurat parafarea Acordului de asociere cu UE, ultima decizie a Curţii Constituţionale privind limba română, dar şi reformele în domeniul educaţiei.
6 noiembrie 2013 | 
Preşedintele PDM, Marian Lupu, a anunţat într-o conferinţă de presă că partidul său lansează o campania socială naţională “Respect pentru oamenii Moldovei”. Campania se va desfăşura pe parcursul lunii noiembrie, pînă la Summitul de la Vilnius. “Campania va avea drept scop informarea cetăţenilor despre beneficiile UE. PDM va amplasa corturi în capitală, oraşele şi comunele din ţară unde sunt aşteptaţi toţi cetăţenii. Echipele le vor comunica oamenilor despre ce înseamnă UE, şi vor colecta mesaje pe care cetăţenii vor dori să le transmită liderilor europeni”, a declarat liderul democraţilor.
Partidele aflate la guvernare au organizat acţiunea “Pentru Moldova! Pro Europa”
3 noiembrie 2013 | 
Pe 3 noiembrie 2013, la Chişinău, a avut loc un miting de amploare pentru susţinerea parcursului integrării europene a Republicii Moldova. Acţiunea a fost organizată de Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi grupul liberalilor reformatori)[]
21–22 septembrie 2013
Peste 300 de tineri membri ai Partidului Democrat din Moldova din raionul Rezina, au participat în la campingul anual al Organizaţiei de tineret a PDM — “Trofeul Democraţiei”, care a avut loc în tabăra Nistru, din s.Saharna, raionul Rezina.
2 mai 2013 | 
Organizaţia de Femei a PDM a iniţiat o campanie socială de sensibilizare a opiniei publice privind problemele copiilor aflaţi în dificultate, precum şi de promovare a valorilor familiale. “«Să ne creştem copii acasă» va fi o acţiune cu o durată în timp, care va presupune organizarea de evenimente ce vor promova institutul familiei şi solidaritatea între generaţii, vor fi organizate dezbateri publice, mese rotunde, vor fi elaborate iniţiative legislative şi guvernamentale de îmbunătăţire a politicilor de susţinere a institutului familiei”, a declarat preşedinta OF a PDM, Valentina Buliga.
11 aprilie 2013 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Tineret a PDM a lansat campania socială “Moldova, vreau să te ajut!”, în cadrul căreia vor fi realizate pe parcursul unui an acţiuni sociale ample pe întreg teritoriul ţării, care vor avea ca scop dezvoltarea spiritului participativ al cetăţenilor, responsabilizarea comunitară şi susţinerea localităţilor. În cadrul campaniei şi-au anunţat participarea peste 12500 de voluntari cu susţinerea tuturor organizaţiilor PDM.
16 noiembrie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Tineret a PDM a lansat campania Partidului Socialiştilor Europeni (PES) “Viitorul TĂU este Viitorul MEU”, în contextul Săptămînii tineretului. În acest sens, PDM a elaborat şi a înregistrat în Parlament proiectul de lege cu privire la bursele private, care propune un mecanism de stimulare a agenţilor economici să investească în studiile şi instruirea viitorilor angajaţi. Proiectul de lege oferă agenţilor economici posibilitatea să selecteze viitorii angajaţi încă din primul an de studii, achitându-le o bursă lunară în bază de contract.
23 septembrie 2012
Circa 400 de tineri democraţi din raioanele Călăraşi şi Nisporeni au participat la Forumul local al tinerilor, eveniment în cadrul căruia au avut posibilitatea să discute deschis cu liderii PDM despre problemele tinerilor din Republica Moldova. Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc le-a spus tinerilor că s-a simţit întotdeauna apropiat de ei şi i-a încurajat să participe în diverse activităţi care pun accentul pe dezvoltarea personală pentru a contribui direct la dezvoltarea ţării.
27–29 iulie 2012 | 
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova a desfăşurat la Saharna evenimentul “Trofeul Nistrului” la care au participat peste 400 de tineri din toate raioanele republicii. În cadrul activităţilor, tinerii democraţi au avut posibilitatea să discute cu diferiţi lideri ai PDM, deputaţi şi miniştri. Într-un cadru neformal, democraţii au discutat despre oportunităţile pe care PDM le oferă tinerilor în Republica Moldova.
19 iulie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii PDM, Andrian Candu şi Valentina Stratan au prezentat un proiect de lege prin care mecanismul de indexare a pensiilor urmează să fie modificat, prin introducerea unui coeficient de indexare diferenţiat. Potrivit autorilor proiectului, inechităţile existente în sistemul de pensii vor fi corectate, iar pensionarii cu venituri reduse vor fi sprijiniţi. Reprezentanţii PDM şi-au declarat încrederea că AIE, atît în Parlament cît şi în Guvern, îşi va dovedi funcţionalitatea şi cu ocazia dezbaterii acestui proiect de lege cu impact social.
10 mai 2012 | 
Într-un briefing de presă după şedinţa Parlamentului, preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov a vorbit despre poziţia formaţiunii sale privind propunerea Partidului Liberal de a declara ziua de 16 mai ca zi de doliu naţional. Diacov a menţionat că Mihai Ghimpu “va trebui să iasă din tranşee şi să nu ne ţină în doliu. Republica Moldova este un stat care şi-a soluţionat problemele de independenţă şi trebuie să trăiască bine cu toţi vecinii”.
23 ianuarie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Femei a PDM a lansat un apel de solidaritate şi cooperare între generaţii, precum şi de creare a posibilităţilor mai bune, care să permită persoanelor în etate să joace un rol activ în societate. Apelul vine în contextul acţiunilor declarate de UE în cadrul anului 2012 — Anul îmbătrânirii active şi solidarităţii între generaţii. OF PDM va promova campanii de sensibilizare a opiniei publice şi susţinerea între generaţii.
20 iulie 2011
Alianţa pentru Integrare Europeană s-a convocat într-o şedinţă de lucru în cadrul căreia s-a discutat despre agenda Guvernului şi Parlamentului la sfîrşitul sesiunii de primăvară-vară, s-a discutat despre cele mai importante proiecte de legi, s-a discutat despre politica bugetar-fiscală. Totodată, s-a discutat şi despre festivităţile cu ocazia celebrări a 20 de ani de independenţă a Republicii Moldova.
20 mai 2011
Tinerii din Republica Moldova sunt acea forţă care poate şi trebuie să aducă adevărata schimbare în ţară! Acesta este mesajul adresat tinerilor de către Partidului Democrat din Moldova, care şi-a prezentat programul electoral în faţa studenţilor de la Universitatea Pedagogică “Ion Creangă” din Chişinău. Potrivit candidatului PDM la funcţia de primar general, Valentina Buliga, echipa PD intruneşte profesionişti, printre care mulţi tineri. “Eu personal, dar şi echipa PD, sîntem orientaţi spre performanţă şi vom munci în susţinerea educaţiei, ştiinţei şi pentru modernizarea capitalei”, a afirmat Buliga.
6 noiembrie 2010
Membrii Partidului Democrat din Moldova au plantat trandafiri pe bul. Grigore Vieru din capitală, în cadrul acţiunii ecologice “Trandafiri pentru oraşul Tău”. Această acţiune are drept scop mobilizarea locuitorilor pentru salubrizarea şi amenajarea oraşului.
25 iunie 2010
Preşedintele interimar Mihai Ghimpu ar trebui să-şi anuleze decretul prin care declară data de 28 iunie ziua ocupaţiei Basarabiei, despre aceasta a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ţinută la sediul PDM, liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu. “Decretarea zilei ocupaţiei Basarabiei este o idee nereuşită şi nefericită, nu la locul şi timpul potrivit. Noi batem pasul pe loc şi sîntem traşi în mlaştina trecutului. Aceste probleme trebuie abordate de istorici, dacă ele devin subiect pentru politic atunci înregistrăm regres. Decretul prezidenţial va duce la polarizarea şi dezbinarea şi mai pronunţată a societăţii”, a spus Lupu. Potrivit lui, acţiunile necoordonate ale Partidului Liberal lovesc în Alianţă şi a subliniat că Partidul Democrat nu va participa la nicio manifestaţie organizată cu ocazia zilei de 28 iunie. De asemenea, liderul PDM, a declarat că nu va susţine proiectul de lege privind interzicerea simbolurilor comuniste. “Deciziile în politică nu se iau în baza de emoţii, ci de logica şi raţiune. Aşadar, ce ar însemna această prohibiţie? Nimic altceva decît cel mai mare cadou oferit opoziţiei parlamentare. Dacă mergem pe calea victimizării PCRM, atunci noi vom contribui la ridicarea ratingului comuniştilor fără de investiţii financiare sau umane din partea lor”, a mai adăugat Lupu.
17 iunie 2010
Partidul Democrat din Moldova a lansat un concurs deschis pentru ziariştii, care îşi propun să dezvolte subiecte pe teme sociale, despre aceasta a fost anunţat în cadrul unui briefing susţinut de preşedintele PDM, Marian Lupu. El a declarat că societatea moldovenească are nevoie de consolidare, de promovarea valorilor morale, de umanizarea interacţiunilor pe diferite dimensiuni ale vieţii sociale, iar “un rol extrem de important în atingerea acestor obiective, le revine instituţiilor de presă, care, într-o societatea modernă, şi-au afirmat calitatea bivalentă de informatori ai opiniei publice, dar şi de promotori ai progresului social, de purtători ai unor mesaje de pace, coeziune şi solidaritate socială”. Această iniţiativă se înscrie în oferta socială a PDM, lansată recent pentru discuţii cu societatea civilă.
15 mai 2010
Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Căuşeni s-a întrunit pentru a sărbători Ziua Europei şi pentru a desemna organele de conducere. Peste o sută de tineri din raionul Căuşeni l-au ales în calitate de preşedinte al organizaţiei pe Igor Delică, profesor la liceul Ion Creangă din localitate, de asemenea, fiind aleşi membrii biroului executiv şi ai consiliului raional. La eveniment a fost prezent fostul preşedinte al organizaţiei de tinere PDM, în prezent viceministrul tineretului şi sportului, Oleg Ţulea, dînsul a menţionat că priorităţile PDM sunt priorităţi naţionale, pentru că la moment problemele economice şi sociale prevalează în societatea noastră, or tocmai aceste chestiuni îşi găsesc reflectare în platforma democraţilor. El a mai subliniat importanţa organizaţiilor teritoriale pentru PDM, formaţiune unde aceştia se bucură de putere de decizie şi de un grad înalt de autonomie.
7 iulie 2009
Organizaţia de tineret a PDM a organizat un flash-mob, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, realizat sub genericul “Opriţi vînătoarea de tineri”.
1 aprilie 2009
Partidul Democrat din Moldova a organizat un flash-mob, lîngă Circ, cu genericul “Guvernarea merită cartonaşul roşu!”, fiind prilejuită de nedorinţa actualei guvernări de a-şi onora promisiunile privind construirea unui stadion modern.
25 martie 2009
Partidul Democrat din Moldova a desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul PDM, str. Tighina 32, pe tema: “Atacurile repetate asupra sediilor PDM şi vandalizarea afişajului electoral al partidului”.
25 martie 2009
Partidul Democrat din Moldova a organizat un flash mob, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu genericul: “Meriţi să fii ascultat!”
21 martie 2009
Partidul Democrat din Moldova a organizat o acţiune ecologică — “Meriţi un oraş curat!” — , în parcul Valea Trandafirilor.
20 martie 2009
Partidul Democrat din Moldova a organizat un flash-mob pe tema: “Moldova merită un stadion olimpic!”
8 martie 2009
Partidul Democrat din Moldova a desfăşurat o acţiune publică cu genericul “Meriţi un trandafir,” prilejuită de Ziua Internaţională a Femeii.
2 martie 2009
Organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova a organizat în faţa Guvernului, o acţiune publică cu genericul “Martirii merită mai mult!”
22 februarie 2009
Partidul Democrat din Moldova a desfăşurat, acţiunea “Spune ce meriţi! Meriţi mai mult!”, în sectorul Ciocana al capitalei, la intersecţia străzilor Mircea cel Bătrîn şi A.Russo (Piaţa Agricolă).
13 februarie 2009
Partidul Democrat din Moldova a desfăşurat o acţiune publică, pe terasa din faţa magazinului central UNIC, cu genericul “SPUNE CE MERIŢI”.
23 septembrie 2008
Deputaţii în Parlament ai PDM, Dumitru Diacov, Oleg Ţulea, Dumitru Ivanov, Valeriu Guma, Valentina Buliga au avut, mai multe întîlniri cu locuitorii raionului Străşeni, în satele Lozova, Ţigăneşti, Grebleşti, Tătărăşti şi oraşul Străşeni.
22 septembrie 2008
Deputaţii în Parlament ai PDM, Dumitru Diacov, Valeriu Guma, Marcel Răducanu, Valentina Buliga şi Dumitru Ivanov s-au deplasat, la Bălţi, unde au avut mai multe întîlniri cu locuitorii municipiului. La întîlniri au mai participat Oazu Nantoi, vicepreşedinte PDM, consilier municipal Chişinău, şi Ion Bodrug, consilier municipal Bălţi, preşedinte al Organizaţiei teritoriale PDM Bălţi.
21 septembrie 2008
Un grup de deputaţi în Parlament ai Partidului Democrat din Moldova a vizitat raionul Nisporeni, unde au avut loc mai multe întîlniri cu cetăţenii localităţilor Bălăureşti, Zberoaia, Bălăneşti, Ciuteşti şi Grozeşti.
24 august 2008
La Chişinău şi-a ţinut lucrările Conferinţa Republicană a Pedagogilor Democraţi, la care au participat peste 250 de delegaţi din toate raioanele şi municipiile Republicii Moldova.
21–25 august 2008
Tineretul Democrat, organizaţia de tineret a Partidului Democrat din Moldova, în Tabăra de Odihnă “La Popas”, r-nul Dubăsari, s. Cocieri, a aveut loc “Şcoala de Pregătire politică a Tineretului Democrat”, ediţia 2008.
16 iunie 2008
Partidul Democrat din Moldova a ţinut o conferinţă de presă, în incinta agentiei INFOTAG, pe tema: “Despre problemele învăţămîntului R. Moldova: înmatricularea 2008, semnarea Acordului inter-ministerial dintre Moldova şi România, implementarea prevederilor Procesului de la Bologna”.
17–18 mai 2008
La Chişinău şi Vadul-lui-Vodă s-a desfăşurat seminarul teoretico-practic a cărui tematică a fost “Formarea abilităţilor noii generaţii de lideri ai Partidului Democrat din Moldova” la care au participat tineri consilieri şi activişti raionali şi municipali ai PDM.
14 martie 2008
A avut loc lansarea Ligii Tinerilor Democrate, o structură internă a organizaţiei de tineret a Partidului Democrat din Moldova.
4 februarie 2008
Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă la Infotag pe tema: “Organizarea unei acţiuni pentru susţinere a femeilor bolnave de cancer mamar”.

Arhiva

2016 [5]
2015 [2]
2014 [56]
2013 [40]
2012 [58]
2011 [38]
2010 [37]
2009 [45]
2008 [28]
2004 [1]
2003 [5]
2002 [1]
Alegeri [106]
Domeniul socio-cultural