Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii au adus omagiu veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial

|versiune pentru tipar||
PDM / 9 mai 2014 | 
Partidul Democrat din Moldova

Membri ai Partidului Democrat din Moldova — deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai democraţilor din Chişinău şi raioanele ţării au participat astăzi, 9 mai, la acţiunile dedicate comemorării jertfei şi omagierii eroismului veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial.

Acţiunile au demarat cu un marş al solidarităţii spre Complexul Memorial “Eternitate”, la care au participat circa 10 mii de persoane, unde membrii PDM au depus flori la mormintele ostaşilor căzuţi în cel de-al doilea Război Mondial.

Ulterior, democraţii s-au deplasat spre scuarul Teatrului Naţional de Operă şi Balet “Maria Bieşu”, unde formaţiunea a organizat un concert întitulat “Respect pentru veterani”, în cadrul căruia au evoluat Filip Kirkorov, Alexandr Dobrînin din Federaţia Rusă, dar şi interpreţi şi trupe autohtone Natalia Grodneinco, Akord.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, i-a felicitat pe veteranii prezenţi la eveniment, menţionând că sărbătoarea de 9 Mai nu este o simplă dată în calendar sau doar una din multele file ale istoriei. “Este ziua când aducem mulţumiri veteranilor care au trecut de acest calvar. Oameni de diferite generaţii, compatrioţii noştri, s-au jertfit în acele vremuri grele, au înfruntat cu demnitate toate greutăţile războiului şi astăzi au tot dreptul să se bucure de respectul şi grija celor pentru viitorul cărora au luptat. În această zi vă spunem un profund mulţumesc şi respect tuturor celor care au luptat, celor care au muncit în spatele frontului, care au reconstruit ţara în anii postbelici. Suntem aici pentru a spune că această zi nu este pentru a ne dezbina, dar pentru a ne uni. Dacă nu era 9 mai 1945, nu ar fi existat Uniunea Europeană. Este trecutul nostru, pe care trebuie să-l cunoaştem”, a declarat liderul PDM.

Igor Corman, preşedintele Parlamentului şi vicepreşedintele PDM, care a participat la mitingului de la Complexul Memorial “Eternitate”, de asemenea a vorbit despre necesitatea cinstirii memoriei celor care ne-au asigurat pacea. “Această zi trebuie să ne unească pe noi toţi în eforturile de a menţine paceaşi a ne construi o viaţă mai bună, pentru noi şi generaţiile viitoare”, a declarat Preşedintele Parlamentului.

La sărbătoarea din centrul capitalei nu a lipsit tradiţionala tărie, care le aminteşte veteranilor de votca pe care o primeau în tranşee, în timpul războiului şi terciul ostăşesc.

În seara zilei, PDM invită tinerii la un alt concert cu participarea interpretului rus Iraklii şi Antoniei din România, Dara, Ionel Istrati, Sanstroke Projekt din Republica Moldova.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Grădiniţa de copii “Albinuţa” din s. Petreni a fost renovată Organizaţia teritorială Bălţi a PDM a sărbătorit Ziua Victoriei