Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat îşi asumă un angajament, să facă o prioritate natională din interesele Familiei

|versiune pentru tipar||
PDM / 14 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat îşi asumă un angajament, să facă o prioritate natională din interesele Familiei. Acest anunţ a fost făcut de către preşedintele PDM, Marian Lupu, în cadrul Acţiunii PDM “Familia Moldovei”, eveniment desfăşurat duminică într-un parc din capitală.

“Partidul Democrat va acţiona cu prioritate pentru rezolvarea problemelor familiilor din Republica Moldova”, a spus Marian Lupu, aflându-se alături de soţia sa, Victoria, şi de echipa PDM. “Venim fapte concrete ca tot mai puţini să fie nevoiţi să aleagă între a avea bunăstare şi a avea famila unită, venim cu soluţii pentru ca familiile să rămână împreună aici, acasă, în Moldova, pentru educaţia şi protecţia copiilor. Punem pe primul loc drepturile femeilor şi promovarea lor. Ridicăm economia pentru a oferi bunăstare în fiecare casă. Creştem Moldova pentru a crea condiţii de trai mai bune pentru fiecare familie” — acestea au fost printre obiectivele menţionate de liderul democrat pentru familiile din Moldova.

Acţiunea PDM a reunit duminică, pe 14 septembrie 2014, familii diferite, care au petrecut împreună cu cei dragi într-o atmosferă de suflet. Toţi au venit împreună cu soţi, soţii, copii şi nepoţi. Marian Lupu a stat mereu împreună cu soţia sa, Victoria, iar preşedintele de onoare al democraţilor, Dumitru Diacov, a urcat în scenă cu doi dintre nepoţeii săi. Au participat şi alţi fruntaşi ai partidului, viceprim-ministrul Andrian Candu, miniştrii Pavel Filip, Marcel Raducanu, Monica Babuc şi Vasile Botnari, deputaţii Raisa Apolschi şi Valentina Stratan, alţi parlamantari şi reprezentanţi ai PDM din structurile de stat. Dar cel mai important este că această petrecere în familie sub cer deschis a adunat sute şi sute de familii din toată Moldova şi din Chişinău.

Gazda evenimentului a fost preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM, Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, şi ea avându-i alături pe soţul şi fiul său. “Anume femeile democrate, atunci când am decis să ne implicăm în politică, primul gând pe care l-am avut a fost să vedem familiile din Moldova sănătoase şi puternice, iar fiecare copil, mamă, soţie şi părinte să aibă un nivel de bunăstare decent!”, a spus Valentina Buliga în cuvântul de deschidere a evenimentului.

Pe scenă au urcat şi artişti renumiţi, şi oameni simpli, şi familii cu poveşti de viaţă deosebite. Printre ele a fost familia Sîrbu din raionul Hînceşti, care are în grijă 12 copii, majoritatea fiind înfiaţi. “Pe unul dintre copii l-am întâlnit la spital. El acolo m-a intrebat de ce nu vrei să fii şi mama mea? L-am luat în familia noastră. Unde mâncăm cinci, şase, şapte, mai poate mânca unul. Vă rugăm pe toţi să aveţi inima deschisă faţă de copii”, a spus, emoţionată, mama din Hînceşti.

Acţiunea PDM “Familia Moldovei” a avut loc la finalul unei săptămâni în care echipa democrată a mers în satele şi oraşele din ţară la bordul Expresului “Vocea Moldovei”, pentru a discuta cu cetăţenii. Potrivit democraţilor, cele mai multe dintre problemele ridicate de oameni ţin anume de familiile lor, iar principala lor preocupare este bunăstarea familiei. Marian Lupu a declarat că această constatare a născut ideea despre cum trebuie privite astăzi interesele Moldovei, şi anume, prin prisma intereselor fiecărei familii din ţară.

Liderul PDM a avut un mesaj aparte pentru femei: “Ştiţi maxima, care spune că în spatele fiecărui lider puternic stă o femeie puternică. Eu nu sunt de acord… În familia mea, dar şi în Partidul Democrat, femeile puternice stau alături de lideri, niciodată în spate!”, a declarat Marian Lupu.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Pe drumul dinspre Ungheni spre Nisporeni, expresul Vocea Moldovei s-a oprit astăzi pe şantierul de reabilitare a drumului Bărboieni-Zberoaia PDM Chişinău a desfăşurat “Trofeul Democraţiei”