Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Pe drumul dinspre Ungheni spre Nisporeni, expresul Vocea Moldovei s-a oprit astăzi pe şantierul de reabilitare a drumului Bărboieni-Zberoaia

|versiune pentru tipar||
PDM / 12 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Pe drumul dinspre Ungheni spre Nisporeni, expresul Vocea Moldovei s-a oprit astăzi pe şantierul de reabilitare a drumului Bărboieni-Zberoaia, pentru ca echipa PDM să îi poată saluta pe cei care lucrează la reparaţia şoselei dintre localităţi.

Cu această ocazie, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan, a remarcat că lucrările de reparaţie au loc după ce, anul acesta, din fondul rutier au fost alocate 400 de milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor locale. “Doar aşa — prin investiţii, contribuim la dezvoltarea satelor şi oraşelor”, a spus Marcel Răducan.

Echipa PDM s-a aflat astăzi în Nisporeni, unde Marian Lupu şi membrii democraţi care îl însoţesc au avut ocazia să asculte vocea oamenilor din raion. Echipa PDM a vizitat fabrica “NIRES-INTERNATIONAL”, unde lucrează 450 persoane, iar în perspectivă se planifică extinderea numărului de angajaţi până la 1200. “Ştiu că aici, la Nisporeni, s-a reuşit înfiinţarea noilor locuri de muncă bine plătite”, a spus Marian Lupu. El le-a promis angajaţilor din Nisporeni că PDM va promova măsurile care să sprijine familiile Moldovei prin locuri de muncă, pensii şi salarii mai mari, drepturi mai mari pentru femei.

Totodată, vizita echipei PDM în satul Grozeşti a coincis cu inaugurarea noului oficiu poştal în localitate, eveniment la care a fost prezent ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip. “Mă bucur că la Grozeşti se deschide un nou oficiu poştal, care va oferi servicii poştale moderne, la nivel european. Ca ministru, am luptat ca aceste servicii să devină cât mai moderne şi mai apropiate de oameni”, a menţionat Pavel Filip, în mesajul adresat locuitorilor din Grozeşti.

Potrivit preşedintelui raionului, Vasile Bîtcă, în ultimii 3 ani a fost investită o sumă depeste 650 milioane de lei pentru Nisporeni, pentru reabilitarea drumurilor, pentru apă şi canalizare, irigare, şcoli. “Sunt lucruri vizibile şi pot fi deja resimţite de către oameni. Noi, cei de la PDM, vom asigura continuitatea proiectelor necesare pentru oameni”, a spus Vasile Bîtcă.

În ultimele 5 zile, echipa PDM a mers prin satele şi oraşele din ţară, la bordul Expresului Vocea Moldovei. Această acţiune inedită a fost organizată de către Partidul Democrat pentru a avea ocazia să îi informeze direct pe cetăţeni despre Alegerea deschisă a candidaţilor PDM.

Marian Lupu: Sunt încă multe de făcut pentru a îmbunătăţi condiţiile de muncă — în special pentru femeile din Moldova

“Noi, democraţii, credem în forţa şi în capacităţile femeilor din Moldova şi credem că ele merită mult mai mult. S-a întâmplat uneori, din păcate, ca femeilor din Moldova să li se facă nedreptate. Deşi au capacitate de muncă şi inteligenţă, sunt încă destule locuri în care salariile primite sunt mai mici decât ale bărbaţilor. Deşi femeile au nevoie de servicii sanitare şi educaţionale mai bune pentru copiii lor, aceste lucruri lasă încă de dorit”, a declarat preşedintele PDM Marian Lupu, într-o discuţie cu locuitorii satului Costuleni, raionul Ungheni. Echipa PDM se află şi astăzi în turneul Vocea Moldovei, la bordul autocarului cu care democraţii străbat ţara pentru a discuta direct cu cetăţenii.

De altfel, problemele întâmpinate de femei la locul de muncă, condiţiile de lucru şi nivelul salarial au fost temele pe care angajatele fabricii de textile Euro-Yarnis, Zona Liberă Ungheni, au dorit să le discute în special cu democraţii — argumentând că “dânşii sunt cei mai în măsură să ajute”.

La rândul său, Marian Lupu le-a garantat femeilor de la fabrica de textile că este la curent cu “condiţiile grele şi cu mentalitatea învechită” cu care acestea se confruntă. “Dar lucrurile se pot schimba şi noi vă suntem alături. Noi, democraţii, ne angajăm să facem totul pentru ca ele să aibă parte de condiţii mai bune, de şanse mai multe şi de respectul care li se cuvine”, a afirmat liderul PDM.

Parlamentarul Valentina Stratan a menţionat la rândul său că industria textilă este locul în care predomină forţa de muncă feminină, reiterând angajamentul PDM de a contribui la crearea noilor locuri de muncă prin atragerea investiţiilor şi modernizarea infrastructurii regionale. “Este foarte important pentru Moldova să avem asemenea întreprinderi, fiindcă avem nevoie de locuri de muncă în special pentru femei. Avem încredere că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, pe care Parlamentul Moldovei l-a ratificat acum două luni, va duce la mai multe investiţii şi mai multe locuri de muncă în ţara noastră”, a spus Valentina Stratan.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PDM din Ungheni, Ludmila Guzun, a declarat că această iniţiativă a partidului de a-şi forma listele electorale în baza votului oamenilor oferă mai multe şanse femeilor, care merită mai multă atenţie din partea statului. “Noi, femeile, vom răspunde apelului PDM şi vom veni pe 28 septembrie să alegem candidaţii noştri”, a spus Ludmila Guzun.

Partidul Democrat din Moldova se află în turneu în satele şi oraşele Moldovei, pentru a se consulta cu oamenii de pe loc despre priorităţile pe care ei consideră că vor ajuta la creşterea nivelului de trai în fiecare familie.

Sursa: www.pdm.md

Expresul Vocea Moldovei a ajuns astăzi în nordul Moldovei Partidul Democrat îşi asumă un angajament, să facă o prioritate natională din interesele Familiei