Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Expresul Vocea Moldovei a ajuns astăzi în nordul Moldovei

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 septembrie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Expresul Vocea Moldovei a oprit astăzi în satul Brătuşeni, raionul Edineţ, în cadrul turneului de informare cu privire la iniţiativa PDM de a organiza primele alegeri deschise pentru selectarea candidaţilor partidului pe listele electorale.

“Săptămâna aceasta, echipa PDM se deplasează în oraşele şi satele ţării pentru a le vorbi oamenilor despre iniţiativa de a promova pe listele electorale oameni profesionişti prin votul direct al membrilor şi simpatizanţilor partidului. Vă îndemn să nu fiţi indiferenţi şi să propuneţi candidaţi oneşti şi profesionişti, oameni pe care îi cunoaşteţi şi în care aveţi încredere”, le-a spus locuitorilor din Brătuşeni Marian Lupu, preşedintele formaţiunii.

Democraţii au promis că, de acum înainte, comunicarea partidului cu localnicii va fi şi mai strânsă, iar pentru aceasta a fost inaugurat sediul organizaţiei primare a PDM Brătuşeni. “Democraţii se vor implica mai mult în soluţionarea problemelor şi nevoilor oamenilor din această localitate”, a spus liderul democrat.

De asemenea, Marian Lupu a planificat deja următoarea vizită pe care o va face în Brătuşeni, pentru a discuta mai detaliat despre planurile de viitor ale partidului şi problemele locuitorilor. “Vom veni nu doar cu colectarea problemelor, dar şi cu soluţii”, a spus Marian Lupu.

Amintim că echipa PDM se află săptămâna aceasta în turneu, în satele şi oraşele ţării. La bordul autocarului Expresul Vocea Moldovei au urcat zilnic preşedintele PDM, miniştri, deputaţi şi zeci de membri ai organizaţiilor de partid din ţară.

Marian Lupu, susţinătorul fabricilor din Moldova

În cadrul unei discuţii cu angajaţii fabricii de conserve din Cupcini, preşedintele PDM Marian Lupu a promis că va deveni promotorul tuturor fabricilor din Republica Moldova, care au produse competitive şi care merită promovate în ţară şi străinătate.

Sugestia a venit chiar de la directorul fabricii de conserve din Cupcini “Natur Bravo”, Scorobogatov Vadim, care i-a spus liderului PDM că ar trebui să folosească relaţiile externe personale, dar şi pe linie de partid, ca să ajute în acest sens. “Aşteptăm cu mare speranţă soluţii mai substanţiale pentru susţinerea proucătorului autohton. Întâmpinăm mari dificultăţi în legătură cu limitarea pieţei de desfacere şi oricare ajutor pentru promovarea producţiei noastre ne va fi de mare ajutor”, a spus Scorobogatov Vadim.

Liderul PDM a acceptat imediat propunerea lucrătorilor. “Eu vă promit că voi promova fabricile din Republica Moldova care au produse competitive şi care merită promovate în ţară şi străinătate. Partidul Democrat are prieteni atât în vest, cât şi în est. Vom purta discuţii cu toţi partenerii pentru a ajuta producătorii autohtoni. Moldova are nevoie de mai multe fabrici care să lucreze la standardele de calitate ale fabricii de conserve de aici, din Cupcini”, le-a spus angajaţilor fabricii Marian Lupu.

La rândul său, ministrul Tehnologiei Infromaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, i-a îndemnat pe administratorii fabricilor să apeleze la tehnologiile informaţionale. “În Moldova avem nevoie de mai multe investiţii în tehnologii noi. Asta ar face producţia mult mai competitiva pe pieţele externe. Vă spun din propria experienţă că tehnologiile informaţionale în acelaşi timp eficientizează mult activitatea întreprinderilor”, a spus Pavel Filip.

În cadrul turneului de informare cu privire la alegerea deschisă a candidaţilor PDM pe listele electorale, Expresul Vocea Moldovei a oprit astăzi şi la pepiniera din satul Grimăncăuţi, raionul Briceni, unde fruntaşii PDM au discutat cu agricultorii, prezentd iniţiativa de a promova în viitorul Parlament persoane susţinute de către oamenii din teritoriu. “Nu avem bogăţie mai mare decât oamenii. Şi de aceea facem totul pentru ca oamenilor să le fie bine să trăiască aici, în Moldova. Ştim că mai avem multe de făcut. Dar drumul este unul corect”, a afirmat în mesajul său Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

Amintim că, săptămâna aceasta, echipa PDM va merge în mai multe raioane ale ţării, la bordul autocarului denumit Expresul “Vocea Moldovei”. Liderii PDM se întâlnesc cu cetăţenii din satele şi raioanele Moldovei pentru a discuta direct cu aceştia.

Sursa: www.pdm.md

Expresul PDM Vocea Moldovei a ajuns astăzi la Floreşti Pe drumul dinspre Ungheni spre Nisporeni, expresul Vocea Moldovei s-a oprit astăzi pe şantierul de reabilitare a drumului Bărboieni-Zberoaia