Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM a lansat campania socială “Respect pentru oamenii Moldovei — Scrie Europei”

|versiune pentru tipar||
PDM / 6 noiembrie 2013 | 
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova a lansat, astăzi, o amplă campanie socială de informare şi consultare pe tema integrării europene, denumită Respect pentru oamenii Moldovei — Scrie Europei.

Preşedintele partidului, Marian Lupu, a prezentat în premieră, în conferinţa de presă susţinută astăzi, 6 noiembrie a.c., în ce constă această campanie naţională. “Urmărim prin această campanie să popularizăm ideea europeană în Republica Moldova şi să mulţumim direct cetăţenilor Moldovei pentru efortul naţional făcut în vederea apropierii ţării noastre de Uniunea Europeană”, a declarat Marian Lupu.

Campania “Respect pentru oamenii Moldovei” presupune o mobilizare exemplară a democraţilor pentru colectarea mesajelor pe care cetăţenii doresc să le transmită liderilor europeni. Echipele democraţilor din toate raioanele ţării vor colecta mesajele pe care cetăţenii doresc să le transmită liderilor europeni: la corturile PDM, la sediile de partid, pe website-ul campaniei, www.scrieeuropei.md, sau la pagina de Facebook, www.facebook.com/scrieeuropei. Cu aceste mesaje, PDM şi-a propus să editeze o carte “scrisă de cetăţenii Republicii Moldova,despre Moldova”, pe care delegaţia care va reprezenta ţara la Summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din 28–29 noiembrie, să o poată oferi şefilor de state şi de guverne din UE.

Campania se va desfăşura în toate raioanele, pe parcursul lunii noiembrie, în perioada premergătoare Summit-ului de la Vilnius. Potrivit preşedintelui PDM, începând de joi, democraţii vor amplasa corturiîn toată ţara.

De asemenea, echipele PDM prezente la corturile partidului urmează să le vorbească oamenilor despre beneficiile apropierii de UE şi le vor oferi materiale informative cu acest scop. Democraţii au editat şi o broşură informativă, pe care Marian Lupu a prezentat-o astăzi înpremieră.

“Urmărim apropierea de UE pentru ca fiecare cetăţean al acestei ţări să poată călători liber şi lucra fără restricţii oriunde, şi în Est, şi în Vest. Acesta considerăm noi, PDM, că este modul cel mai onest prin care ne putem arăta respectul pe care îl purtăm pentru cetăţenii acestei ţări. Noi susţinem direcţia corectă de dezvoltare a ţării pentru că doar astfel vom reuşi să asigurăm un trai mai bun, condiţii mai bune, pentru toţi”, a declarat liderul PDM.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Demnitarii democraţi vor merge mai des prin suburbiile capitalei Pavel Filip a dat startul campaniei pro-europene a democraţilor în Chişinău