Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePDM

Evenimente ale PDM la tema “Politica externă / integrare europeană”

2 iulie 2014
Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai PLDM, PDM şi PLR s-au adunat în faţa Parlamentului în semn de susţinere a ratificării Acordului de Asociere cu UE. Liderii celor trei partide, Vlad Filat, Marian Lupu şi Ion Hadârcă au vorbit despre semnificaţia ratificării documentului şi au reiterat beneficiile implementării Acordului.
28 aprilie 2014
Liderii Coaliţiei Proeuropene au susţinut un briefing de presă, la întoarcerea din Atena, cu prilejul liberalizării vizelor, în cadrul căruia au împărtăşit sentimentele de mîndrie şi bucurie pe care le-au trăit în capitala Greciei. “Astăzi am fost martorii reîntregirii unor familii, urmează de-acum încolo şi mai multe familii să se reîntregească. Foarte curînd urmează să semnăm Acordul de Asociere”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat. În aceeaşi ordine de idei, preşedintele PDM, Marian Lupu, a precizat că “s-a simţit plus valoarea pentru paşapoartele moldoveneşti. Începînd de astăzi a căzut o cortină de fier”. Totodată, preşedintele PLR, Ion Hadârcă, a remarcat că trăieşte una dintre puţinele clipe fericite pentru istoria neamului.
Coaliţia de guvernare a semnat un Acord privind consolidarea forţelor pro-europene la nivel local
12 martie 2014 | 
Pe 11 martie 2014, în cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Liberal Democrat (PLDM), Partidul Democrat (PDM) şi Partidul Liberal Reformator (PLR) au semnat Acordul cu privire la consolidarea forţelor pro-europene la nivel local[]
20 februarie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Coaliţiei Pro-Europeane de Guvernare în cadrul căreia, liderii PLDM, PDM şi PLR au demarat campania de informare a populaţiei despre integrarea europeană. “Oamenii trebuie să cunoască adevărul despre ce le propune Uniunea Europeană. Trebuie să-i informăm corect, pentru a stopa minciuna şi intrigile comuniştilor. PLDM pregătise anterior această campanie, acum cu toţii vom informa cetăţenii”, a spus preşedintele liberal-democraţilor, Vlad Filat.
7 februarie 2014
În cadrul unei conferinţe de presă, Organizaţia de Femei a Partidului Democrat din Moldova a anunţat 10 obiective prioritare din programul său “Stat Social — Democraţie Socială”, prin care îşi propune să comunice mai intens despre beneficiile semnării Acordului de Asociere la Uniunea Europeană sub prisma politicilor sociale.
6 noiembrie 2013 | 
Preşedintele PDM, Marian Lupu, a anunţat într-o conferinţă de presă că partidul său lansează o campania socială naţională “Respect pentru oamenii Moldovei”. Campania se va desfăşura pe parcursul lunii noiembrie, pînă la Summitul de la Vilnius. “Campania va avea drept scop informarea cetăţenilor despre beneficiile UE. PDM va amplasa corturi în capitală, oraşele şi comunele din ţară unde sunt aşteptaţi toţi cetăţenii. Echipele le vor comunica oamenilor despre ce înseamnă UE, şi vor colecta mesaje pe care cetăţenii vor dori să le transmită liderilor europeni”, a declarat liderul democraţilor.
Partidele aflate la guvernare au organizat acţiunea “Pentru Moldova! Pro Europa”
3 noiembrie 2013 | 
Pe 3 noiembrie 2013, la Chişinău, a avut loc un miting de amploare pentru susţinerea parcursului integrării europene a Republicii Moldova. Acţiunea a fost organizată de Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat şi grupul liberalilor reformatori)[]
Vot de încredere acordat Guvernului “Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană”
30 mai 2013
Pe 30 mai 2013, Parlamentul Republicii Moldova a acordat vot de încredere Guvernului “Coaliţiei pentru Guvernare Pro-europeană” condus de liberal-democratul Iurie Leancă[]
18 septembrie 2012 | 
La sediul central al PDM a avut loc un briefing de totalizare a vizitei preşedintelui grupului parlamentar al socialiştilor şi democraţilor europeni, Hannes Swoboda, eveniment la care a fost prezent şi liderul democraţilor, Marian Lupu. Ca urmare a mai multor discuţii, Marian Lupu şi Hannes Swoboda au anunţat că s-a convenit elaborarea unui memorandum de colaborare între PDM şi Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE, care va crea o bază solidă de cooperare pe viitor, document care urmează să fie semnat în timpul apropiat la Bruxelles.
Liderii partidelor parlamentare s-au întîlnit cu Angela Merkel
22 august 2012 | 
Pe 22 august, liderii PCRM, PDM şi PL au avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova[]
28 mai 2010
Partidul Democrat din Moldova a lansat proiectul social “O Moldovă socială într-o Europă comună”, al cărui obiectiv este dezvoltarea socială a republicii. Proiectul a fost lansat în cadrul unei conferinţe internaţionale, la care au participat şi membrii Partidului Socialiştilor Europeni. Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că “Proiectul se bazează pe mai multe componente prioritare din punct de vedere social, ce ţin de consolidarea sistemului educaţional, reformarea sectorului sănătăţii, inluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi, lichidarea şomajului şi eliminarea corupţiei”. Lupu, consideră că la realizarea proiectul respectiv pot participa toate forţele politice din ţară care împărtăşesc valori sociale şi promovează politici de reducere a sărăciei.
20 aprilie 2010
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului, în cadrul căreia a declarat că “Republica Moldova are o priză foarte bună la Bruxelles. Se simte că suntem poziţionaţi incomparabil mai bine faţă de perioada precedentă”, acestea fiind spuse în urma unei vizite la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni. De asemenea, Lupu a spus că “negocierile privind Acordul de asociere se desfăşoară bine. Au avut loc câteva runde şi potrivit interlocutorilor, majoritatea problemelor au trecut cu succes”. Potrivit lui, cele mai dificile subiecte rămân negocierile privind semnarea Acordului de liber schimb şi cel privind liberalizarea regimului de vize. În ce priveşte liberalizarea regimului de vize, el a spus că acesta va fi un proces divizat în câteva etape, începând cu facilitarea vizelor, până la un regim liberalizat de vize.
17 iulie 2009
Partidul Democrat din Moldova a organizat o conferinţă de presă, la sediul PDM din str. Tighina 32, pe tema: “Viziunea PDM referitor la direcţiile prioritare ale politicii externe a Republicii Moldova”.
27 martie 2009
Partidul Democrat din Moldova a organizat o masă rotundă, în sala de conferinţe a hotelului Jolly Alon, cu genericul “Integrarea europeană a Republicii Moldova: realităţi şi perspective”, au participat reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor Europeni, sectorului neguvernamental şi mass-media.
9 iulie 2008
Partidul Democrat din Moldova a convocat o conferinţă de presă, în sala de conferinţe a agenţiei INFOTAG, pe tema: “Securitatea energetică a Moldovei — poziţia PDM”.
7 mai 2008
Partidul Democrat din Moldova a organizat o conferinţă de presă, în incinta agenţiei INFOTAG pe tema: “Relaţiile Moldovei cu vecinii şi procesul de integrare europeană”.

Arhiva

2016 [5]
2015 [2]
2014 [56]
2013 [40]
2012 [58]
2011 [38]
2010 [37]
2009 [45]
2008 [28]
2004 [1]
2003 [5]
2002 [1]
Alegeri [106]
Politica externă / integrare europeană