Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

A fost creată Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 mai 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Acordul politic de constituire a Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană a fost semnat astăzi, 30 mai, de preşedintele PLDM, Vlad Filat, liderul PD, Marian Lupu, liderul fracţiunii parlamentare a PL, Ion Hadârcă, precum şi de 53 de deputaţi, care au format noua majoritate parlamentară.

După procedura de semnare, Vlad Filat a declarat că “este un moment important, care, de fapt, aduce stabilitate politică în Republica Moldova, după o perioadă de mai multe frământări. Este un examen pe care l-a trecut clasa politică. Sperăm că în rezultat vom avea o guvernare bună, care va aduce siguranţă în ţară”, a declarat liderul PLDM.

Totodată, Vlad Filat a ţinut să mulţumească colegilor, pentru faptul că au găsit puterea şi argumentările necesare de a pune interesul naţional mai presus de cel personal şi de partid. De asemenea, liderul PLDM a mulţumit cetăţenilor Republicii Moldova pentru faptul că au dat o nouă şansă clasei politice din RM.

Vlad Filat şi-a exprimat încrederea că în timpul care a mai rămas până la expirarea mandatului actualei guvernări se va reuşi implementarea proiectelor asumate în 2009, mai ales cele care ţin de agenda europeană: semnarea Acordului de liber schimb cu UE, circulaţia fără vize a cetăţenilor R. Moldova în Europa, etc.

La rândul său, premierul desemnat, Iurie Leancă a semnat o Declaraţie de adeziune şi ataşament faţă de Acordul Coaliţiei pentru Guvernare Pro-Europeană.

“Îmi asum acordul politic. În calitate de premier, dacă voi fi votat în Parlament, vom veghea ca în Guvern să existe o atmosferă pozitivă şi constructivă. Vom asigura o comunicare bună între ramurile puterii. Vom da dovadă de corectitudine şi perseverenţă, iar fiecare ministru, indiferent de orientarea politică, va respecta acrodul”, a spus Leancă.

Sursa: www.pldm.md

OF a PLDM va organiza un amplu program dedicat Zilei Internaţionale a Copilului Discursul premierului, Iurie Leancă, la prezentarea Programului de activitate a Guvernului