Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePDM

Evenimente ale PDM la tema “Colaborarea internaţională”

29 martie 2014
Tinerii democraţi din Moldova şi social democraţii din România au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea valorilor europene pe ambele maluri ale Prutului. Cele două formaţiuni şi-au asumat implementarea de programe care să ajute la promovarea principiilor de libertate individuală, pluralitate politică, conducere democratică a societăţii, dreptate socială, egalitatea şanselor şi solidaritate.
26 septembrie 2013
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, e efectuat o vizită la New York, unde a participat la întîlnirea prezidiului Internaţionalei Socialiste şi a şefilor de state şi de guverne de orientare social-democrată, cu ocazia celei de 68-a sesiuni a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.
18 septembrie 2012 | 
La sediul central al PDM a avut loc un briefing de totalizare a vizitei preşedintelui grupului parlamentar al socialiştilor şi democraţilor europeni, Hannes Swoboda, eveniment la care a fost prezent şi liderul democraţilor, Marian Lupu. Ca urmare a mai multor discuţii, Marian Lupu şi Hannes Swoboda au anunţat că s-a convenit elaborarea unui memorandum de colaborare între PDM şi Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE, care va crea o bază solidă de cooperare pe viitor, document care urmează să fie semnat în timpul apropiat la Bruxelles.
31 august 2012
În cadrul Congresului Internaţionalei Socialiste (IS) care s-a desfăşurat în oraşul sud-african, Cape Town, liderul PDM, Marian Lupu, a fost ales vicepreşedinte al IS. El va reprezenta în cadrul acestei organizaţii politice internaţionale spaţiul Europei de Est şi CSI. În calitate de vice-preşedinte şi membru al prezidiumului IS, Marian Lupu va participa o data la 6 luni la întrunirile liderilor socialişti din întreaga lume şi la elaborarea strategiilor politice ale acestei formaţiuni politice internaţionale.
Liderii partidelor parlamentare s-au întîlnit cu Angela Merkel
22 august 2012 | 
Pe 22 august, liderii PCRM, PDM şi PL au avut o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel, aflată într-o vizită oficială în Republica Moldova[]
23–24 iulie 2012
Partidul Democrat din Moldova a găzduit la Chişinău reuniunea Comitetului Internaţionalei Socialiste, cu participarea reprezentanţilor din 7 ţări din regiune şi deputaţi în Parlamentul European, în cadrul căreia au fost dezbătute subiecte privind perspectivele dezvoltării economice a ţărilor din CSI, Caucaz şi bazinul Mării Negre, promovarea democraţiei şi asigurarea libertăţilor pentru cetăţeni. Liderul PDM, Marian Lupu a declarat în cadrul evenimentului că “organizarea acestei reuniuni la Chişinău va contribui nu doar la promovarea PDM în cadrul structurilor internaţionale, dar şi a Republicii Moldova pe plan internaţional, în cadrul familiei socialiştilor”.
5 decembrie 2010
La Chişinău au avut loc consultările pentru crearea unei coaliţii de centru-stînga între PCRM şi PDM, eveniment la care a participat şi Serghei Narîşkin, şeful administraţiei preşedintelui Federaţiei Ruse. După întrevedere, liderul comunist, Vladimir Voronin, a subliniat “nimeni nu trebuie să fie mirat de faptul că o asemenea întrevedere a avut loc în ajunul luării unor decizii importante pentru organizarea conducerii în Moldova”. La rîndul său, liderul PDM, Marian Lupu a declarat că la întrevedere “am vorbit despre dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale între Republica Moldova şi Rusia”.
16 septembrie 2010
Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova şi Boris Grîzlov, preşedintele Consiliului Suprem al Partidului Rusia Unită din Federaţia Rusă, au semnat un Acord de colaborare la Moscova, care potrivit lui Grîzlov “va contribui la aprofundarea relaţiilor de cooperare atât între cele două partide, cât la nivel de state” iar “implementarea acestuia va duce la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale politice şi economice”. La rândul său, liderul PDM, Marian Lupu, a apreciat că implementarea prevederilor acestui Acord, inclusiv prin schimb de delegaţii, va permite soluţionarea mai operativă a problemelor în relaţiile de cooperare bilaterală între Moldova şi Federaţia Rusă.
26 august 2010
Preşedintele Partidului Democrat a convocat o conferinţă de presă, în cadrul căreia a declarat că interdicţiile impuse de Rusia la importul de legume şi fructe moldoveneşti nu au tentă politică şi nu ţine de competenţa politicienilor să facă lumină în situaţia dată şi “ea trebuie soluţionată în favoarea producătorilor autohtoni, şi nu a unui partid politic”. “Este important ca instituţiile de resort să se clarifice de ce s-a ajuns într-o asemenea situaţie şi să vadă unde este problema: în Moldova sau în Rusia. Neapărat trebuie extinsă lista de companii cu drept de a exporta în Rusia. Anii precedenţi era vorba de o listă de 136 agenţi economici, din motive foarte interesante anul acesta s-a ajuns la o listă de 33 de întreprinderi. Un lucru prost”, a spus Lupu. De asemenea, liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, cere Guvernului să elaboreze cît de curînd proiectul Legii bugetului pentru anul 2011, deoarece Moldova a convenit cu instituţiile financiare să elaboreze an de an un “cadru de cheltuieli pe termen mediu”, care să stabilească politica bugetară pentru trei ani de zile, acest lucru însă nu a fost realizat de Guvernul Filat. Marian Lupu a subliniat că nu mai tîrziu de 1 octombrie Guvernul trebuie să prezinte Parlamentului proiectul Legii bugetului pentru anul viitor, odată ce Alianţa şi-a asumat responsabilitatea să edifice un stat de drept.
20 aprilie 2010
Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu a susţinut o conferinţă de presă, la sediul partidului, în cadrul căreia a declarat că “Republica Moldova are o priză foarte bună la Bruxelles. Se simte că suntem poziţionaţi incomparabil mai bine faţă de perioada precedentă”, acestea fiind spuse în urma unei vizite la Bruxelles, unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali europeni. De asemenea, Lupu a spus că “negocierile privind Acordul de asociere se desfăşoară bine. Au avut loc câteva runde şi potrivit interlocutorilor, majoritatea problemelor au trecut cu succes”. Potrivit lui, cele mai dificile subiecte rămân negocierile privind semnarea Acordului de liber schimb şi cel privind liberalizarea regimului de vize. În ce priveşte liberalizarea regimului de vize, el a spus că acesta va fi un proces divizat în câteva etape, începând cu facilitarea vizelor, până la un regim liberalizat de vize.
31 martie 2010
Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova a ţinut o conferinţă de presă, la sediul PDM din str. Tighina 32, în cadrul căreia a vorbit despre rezultatele vizitei sale în Federaţia Rusă, în perioada 29–30 martie, la invitaţia conducerii partidului “Edinnaia Rossia”. “Scopul acestei vizite a fost de a face cunoştinţă la nivel de lideri de partid, pentru a consolida relaţiile între partidele noastre, care vor semna în viitorul apropiat un acord de colaborare”, susţine Lupu. Pe lîngă întrevederea cu Vladimir Putin, liderul partidului “Edinnaia Rossia”, Marian Lupu s-a mai întîlnit cu speakerul Dumei de Stat, Boris Gryzlov, şi cu mai mulţi responsabili din direcţia relaţii externe din cadrul partidului Rusia Unită. De asemena, în cadrul întrevederilor au fost atinse subiecte referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova, dar şi activitatea RM în cadrul CSI.
18 martie 2010
Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, şi Igor Corman, au susţinut o conferinţă de presă, la sediului PDM din str.Tighina 32, în cadrul căreia au vorbit despre rezultatele vizitei la Berlin, şi a discuţiilor cu reprezentanţii Bundestagului, discuţii care s-au axat pe trei subiecte prioritare: Criza politică şi constituţională din Republica Moldova; procesul de intergrare europeană; precum şi colaborarea bilaterală dintre Partidul Social-Democrat din Germania şi Partidul Democrat din Republica Moldova.
29 ianuarie 2010
Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, împreună cu dl Ch. Zopel, ex-Ministru de Stat al Afacerilor Externe a Germaniei şi dl Pr.Dr. D. Schimanke, expert german pe problemele dreptului constituţional, au desfăşurat o conferinţă de presă, la sediul PDM, în cadrul căreia s-a vorbit despre situaţia Republicii Moldova prin prisma crizei constituţionale actuale.
2 decembrie 2009
Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, a convocat o conferinţă de presă, la sediul PDM din str. Tighina 32, în cadrul căreia a vorbit despre vizita la Bruxelles şi despre alegerea preşedintelui Republicii Moldova.
24 noiembrie 2009
Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PDM din str. Tighina 32, cu referire la vizita întreprinsă la Congresul Partidului “Rusia Unită” şi posibilitatea alegerii preşedintelui Republicii Moldova preconizată în intervalul zilelor de 7–10 decembrie 2009.
19 noiembrie 2009
Marian Lupu, Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, avîndul invitat şi pe Christoph Zopel, ex-viceministru al Afacerilor Externe a Germaniei, au susţinut o conferinţă de presă, la sediul PDM din str. Tighina 32, în cadrul căreia s-a vorbit despre plecarea dlui Marian Lupu la Sankt-Peterburg şi necesitatea de a perfecţiona cadrul constituţional al Republicii Moldova.
2 noiembrie 2009
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a organizat o conferinţă de presă, la sediul PDM din str. Tighina 32, în cadrul căreia a oferit infromaţii despre vizita sa la Moscova.
27 martie 2009
Partidul Democrat din Moldova a organizat o masă rotundă, în sala de conferinţe a hotelului Jolly Alon, cu genericul “Integrarea europeană a Republicii Moldova: realităţi şi perspective”, au participat reprezentanţi ai Partidului Socialiştilor Europeni, sectorului neguvernamental şi mass-media.
19–20 septembrie 2008
Partidul Democrat din Moldova a desfăşurat în parteneriat cu Partidul Social-Democrat din Suedia un ciclu de seminare cu genericul “Experienţa suedeză de activitate în campaniile electorale” la Criuleni şi Bălţi.
12–14 septembrie 2008
La invitaţia Tineretului Social Democrat din România, o delegaţie a TINERETULUI DEMOCRAT, Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova s-a deplasat la Mamaia, unde, va participa la lucrările Şcolii de Pregătire Politică TSD 2008.
14 martie 2008
A avut loc lansarea Ligii Tinerilor Democrate, o structură internă a organizaţiei de tineret a Partidului Democrat din Moldova.

Arhiva

2016 [5]
2015 [2]
2014 [56]
2013 [40]
2012 [58]
2011 [38]
2010 [37]
2009 [45]
2008 [28]
2004 [1]
2003 [5]
2002 [1]
Alegeri [106]
Colaborarea internaţională