Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Acordul de colaborare dintre PDM şi “Edinaia Rossia” va fi semnat în scurt timp

|versiune pentru tipar||
PDM / 31 martie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, dl Marian Lupu, a discutat cu Vladimir Putin şi Boris Grîzlov un viitor acord de colaborare dintre PDM şi “Edinaia Rossia”.

În ziua de 29 martie, Marian Lupu a avut întrevederi la nivel oficial cu preşedintele Partidului “Edinaia Rossia”, actualul prim-ministru al Federaţiei Ruse, dl Vladimir Putin; cu preşedintele Consiliului Suprem al Partidului “Edinaia Rossia”, actualul şef al Dumei de stat al Federaţiei Ruse, dl Boris Grîzlov şi cu membri ai Direcţiei Relaţii Externe a aceluiaşi partid.

Discuţiile s-au axat pe viziunea ideologică a ambelor partide, pe aspecte economice, politice, sociale şi culturale din ambele state. În cadrul celor 3 întâlniri au fost atinse subiecte referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova, dar şi activitatea RM în cadrul CSI. Marian Lupu a reiterat importanţa relaţiilor moldo-ruse şi dialogul constructiv pentru Republica Moldova, independent de tendinţa aderării acesteia la UE.

Pe lângă discuţiile pe marginea acordului de colaborarea cu “Edinaia Rossia”, PDM este în proces de negociere a altor viitoare documente de acest fel cu mai multe partide de orientare social-democrată, din diferite ţări.

Liderul democrat a menţionat importanţa evoluţiei relaţiilor bilaterale a PDM pe arena internaţională şi în arealul european, pentru obţinerea statutului de membru cu drepturi depline al Internaţionalei Socialiste şi cel de membru observator în cadrul Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

Serviciul de presă al PDM

Valentina Popa — o moldoveancă talentată cu suflet mare Marian Lupu şi Igor Corman în deplasare la Consiliul Europei