Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu şi Igor Corman în deplasare la Consiliul Europei

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 aprilie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Din 12 până în 14 aprilie Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu însoţit de Igor Corman — Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană, se află într-o deplasare oficială la Bruxelles, unde va avea o serie de întrevederi cu oficialii europeni.

Vizita în Bruxelles a Preşedintelui democrat — Marian Lupu are drept scop punerea în discuţie, cu înalţii oficiali Europeni, a paşilor pe care trebuie să-i întreprindă Republica Moldova în vederea apropierii de Uniunea Europeană; a metodei potrivite situaţiei ţării noastre de a ieşi din criza politică şi constituţională precum şi a imaginii RM în ţările europene.

Temele vor fi dezbătute în cadrul unui şir de întrevederi cu reprezentanţii Comisiei Europene precum: Stefan Füle — Comisar European pentru Extindere şi Politica de Vecinătate şi Hugues Mingarelli — Director General adjunct pentru Relaţii Externe. Aceleaşi teme vor fi abordate la Consiliul Europei, unde Marian Lupu şi Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă şi Integrare Europeană vor sta la masă rotundă cu Helga Schmidt — Director al Unităţii Politice a Secretariatului General.

A doua dimensiune a deplasării în Bruxelles va presupune discuţii cu membrii Partidului Socialiştilor Europeni (PES) inclusiv cu Preşedintele acestuia — domnul Paul Rasmussen, pe marginea relaţiilor dintre Partidul Social-Democrat din Germania şi Partidul Democrat din Republica Moldova şi viitoarea colaborare dintre ele.

Agenda deplasării presupune participarea Preşedintelui Partidului Democrat din Moldova la o conferinţă de presă, pe data de 14 aprilie dedicată “Relaţiilor R. Moldova şi Uniunii Europene prin prisma crizelor”.

Serviciul de presă al PDM

Acordul de colaborare dintre PDM şi “Edinaia Rossia” va fi semnat în scurt timp Declaraţia PDM în legătură cu arestul jurnalistului Ernest Vardanean