Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Valentina Popa — o moldoveancă talentată cu suflet mare

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 martie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Valentina Popa este din Republica Moldova şi este funcţionară în Secretariatul Internaţional al ONU din New York. Valentina este foarte talentată, cuprinzând dragostea pentru muzica populară şi cea de estradă încă din copilărie. Astăzi, pe lângă ocupaţia ei de bază, Valentina oferă concerte, pentru ca banii adunaţi să îi doneze, celor care au mai multă nevoie de ei.

Miercuri, 24 martie 2010, Valentina a cântat pe scena Columbia University Medical Center din New York, alături de celebrul tenor italian Luciano Lamonarca şi interpreta Alessandra Belloni. Concertul a avut drept scop suportul cercetărilor ştiinţifice în domeniul cancerului musculoscheletal.

Proiectele concertistice ale Valentinei au inclus: “Oraşul Speranţei”, dedicat copiilor săraci din Zambia, “Uniţi pentru Abruzzo” — pentru a ajuta victimele cutremurului ce a lovit in primăvara lui 2009 regiunea Abruzzo, Italia, iar acuma va participa în acest proiect major pentru cercetări în domeniul cancerului la cea mai prestigioasa instituţie de cercetare din America — Columbia University. Valentina a evoluat în distincte oraşe precum New York, Milwaukee, Philadelphia, Washington, Viena şi Bari (Italia).

Partidul Democrat din Moldova a decis să aducă în faţa publicului povestea Valentinei deoarece consideră că astfel de persoane trebuie să fie cunoscute şi în ţara de baştină pentru talentul şi bunătatea lor. Imaginea RM depinde mult şi de moldovenii care sunt în afara ţării, iar Valentina cu siguranţă contribuie la valorificarea ei.

Deşi popularitatea-i creşte, Valentina spune că va continua să îmbine muzica şi activitatea internaţională la ONU, căci sînt doua pasiuni la care nu poate renunţa.

Serviciul de presă al PDM

Declaraţia Partidului Democrat din Moldova Acordul de colaborare dintre PDM şi “Edinaia Rossia” va fi semnat în scurt timp