Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, va efectua o vizită la New York

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, va efectua o vizită la New York, la sfârşitul lunii septembrie — răspunzând astfel invitaţiei trimise de Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste. Marian Lupu, care este unul dintre vicepreşedinţii Internaţionalei Socialiste, va participa pe 26 septembrie a.c. la întâlnirea prezidiului Internaţionalei Socialiste şi a şefilor de state şi de guverne de orientare social-democrată, reuniţi la New York cu ocazia celei de 68-a sesiuni a Adunării Generale a Naţiunilor Unite.

Preşedintele PDM va aduce în atenţia participanţilor situaţia Republicii Moldova şi progresele făcute de ţara noastră pe drumul european. Marian Lupu va avea discuţii cu colegii din conducerea Internaţionale Socialiste, precum şi întrevederi bilaterale cu omologii săi social-democraţi din ţările Uniunii Europene, în faţa cărora va pleda cauza Republicii Moldova, solicitându-le sprijinul în perspectiva summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din luna noiembrie a.c.

Marian Lupu consideră că parafarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Moldova şi Uniunea Europeană reprezintă un pas foarte important pe drumul european al Moldovei, lucru pe care îl va menţiona şi în discursul pe care-l va susţine la New York. Liderul democrat va vorbi de asemenea despre angajamentul PDM a reduce sărăcia şi inegalităţile sociale în Republica Moldova, prin asigurarea unei redistribuiri mai echitabile a resurselor în societatea noastră.

Precizăm că întâlnirea Internaţionalei Socialiste va avea loc la sediul central al Naţiunilor Unite şi va aborda două teme principale: efortul global pentru democratizare şi angajamentul social-democraţiei de a continua lupta împotriva sărăciei şi inegalităţilor.

Sursa: Serviciul de presă al PDM
www.pdm.md

Peste 300 de tineri membri ai PDM Rezina, au participat în acest weekend la campingul anual al Organizaţiei de tineret a PDM — “Trofeul Democraţiei” Echipa lui Nicolai Dudoglo a luat decizia