Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Echipa lui Nicolai Dudoglo a luat decizia

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

La 25 septembrie, în sala liceului teoretic raional “G.Gaidarji”, a avut loc o întrunire între primarul mun. Comrat, preşedintele organizaţiei teritoriale a PDM din UTA Găgăuzia (Gagauz-Yeri), liderul “Găgăuzia Nouă” Nicolae Dudoglo şi activul regiunii.

La şedinţă au fost invitaţi conducătorii tuturor organizaţiilor primare ale PDM, preşedinţii subdiviziunilor structurale “Găgăuzia Nouă”, care reunesc reprezentanţi ai structurii date, precum şi ai altor partide şi organizaţii, primarii localităţilor din autonomie, deputaţii Adunării Populare a Găgăuziei, precum şi un grup mare de antreprenori.

Agenda zilei a inclus patru chestiuni:

În urma dezbaterilor, participanţii la adunare au luat o decizie unanimă:

Participanţii la întrunire au votat în unanimitate pentru decizia privind un candidat unic la funcţia de başcan al Găgăuziei. Cei care au luat cuvântul au declarat că acest candidat trebuie să devină primarul mun. Comrat, lider al organizaţiei teritoriale a DPM din UTA Găgăuzia (Gagauz-Yeri) şi “Găgăuzia Nouă” — Nicolai Dudoglo.

A fost subliniat faptul că echipa rămâne ca şi mai înainte unită, şi în ea nu sunt şi nici nu pot fi contraziceri. Activul de asemenea a luat decizia privind începerea elaborării unui program electoral comun al candidatului unic la funcţia de başcan — Nicolai Dudoglo.

În conformitate cu decizia luată, activul local, până la începerea noului an, trebuie să adune propuneri locale privind intenţiile de dezvoltare a tuturor localităţilor, care vor sta la baza programului.

La întrunire a fost stipulat, că echipa dlui Nicolai Dudoglo, îşi va îndrepta eforturile sale de bază spre un scop de activitate bine determinat privind întărirea statutului juridic special al Găgăuziei, şi că ea nu acceptă nici sub o formă separatismul şi radicalismul. Toate eforturile echipei vor fi îndreptate spre asigurarea unei dezvoltări progresive a autonomiei.

www.pdm.md

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, va efectua o vizită la New York Marian Lupu a avut o întrevedere cu Paul Magnette, preşedintele Partidului Socialist din Belgia