Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Paul Magnette, preşedintele Partidului Socialist din Belgia

|versiune pentru tipar||
PDM / 26 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele PDM, Marian Lupu, aflat la New York unde participă la reuniunea anuală a prezidiumului Internaţionalei Socialiste, a avut o întrevedere cu Paul Magnette, preşedintele Partidului Socialist din Belgia, formaţiune aflată la guvernare. În urma discuţiei cu Marian Lupu, preşedintele socialiştilor din Belgia a spus că va pleda pentru semnarea cât mai rapidă a Acordului de Asociere între UE şi Republica Moldova şi a Acordului de comerţ liber, astfel ca summit-ul de la Vilnius să devină un succes pentru ţara noastră.

Promisiunea preşedintelui Partidului Socialist din Belgia a venit după ce, în cadrul întrevederii, Marian Lupu a promovat progresele făcute de ţara noastră pe drumul european şi a vorbit despre miza pe care o reprezintă summit-ul Parteneriatului Estic de la Vilnius, din luna noiembrie a.c. “Republica Moldova a ales cursul european, pe care îl considerăm unicul corect. Suntem ferm decişi să avansăm în eforturile noastre şi mizăm pe susţinerea partenerilor europeni, inclusiv prin intermediul Internaţionalei Socialiste, care reuneşte partide de orientare social-democrată aflate la guvernare în multe state ale UE”, a declarat liderul PDM.

Amintim că liderul PDM efectuează o vizită la New York, la invitaţia secretarului general al Internaţionalei Socialiste, Luis Ayala. În calitatea sa de vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste, Marian Lupu va susţine un discurs la întâlnirea prezidiului Internaţionalei Socialiste şi a şefilor de state şi de guverne de orientare social-democrată. De asemenea, Marian Lupu are programate întrevederi bilaterale cu omologii săi social-democraţi din ţările Uniunii Europene.

Sursa: Serviciul de presă al PDM
www.pdm.md

Echipa lui Nicolai Dudoglo a luat decizia Marian Lupu a pledat pentru viitorul european al RM, în cadrul unui discurs susţinut la New York