Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu a pledat pentru viitorul european al RM, în cadrul unui discurs susţinut la New York

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Presedintele PDM Marian Lupu a pledat pentru viitorul european al Republicii Moldova, în cadrul unui discurs sustinut in fata şefilor de state şi de guverne de orientare social-democrată, reuniţi la întâlnirea prezidiului Internaţionalei Socialiste de la New York.

“Parafarea Acordului de Asociere a Moldovei la Uniunea Europeană şi a Acordului de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător dintre Moldova şi Uniunea Europeană reprezintă un pas foarte important pe drumul european al Moldovei şi avem nevoie de tot sprijinul partenerilor pentru a atinge acest obiectiv. Ne bazăm pe susţinerea colegilor noştri din Internaţionala Socialista, pentru a ne sustine in realizarea obiectivelor noastre”, a declarat Marian Lupu, la reuniunea Internationalei Socialiste.

Liderul democrat a vorbit, de asemenea, despre angajamentul PDM de a reduce sărăcia şi inegalităţile sociale în Republica Moldova, prin asigurarea unei redistribuiri echitabile a resurselor în societatea noastră. “Fără a asigura a creştere economică de lungă durată este dificil de atins a stabilitate socială şi o solidaritate mai profundă între mediul politic şi societate. Nu putem ignora faptul că mulţi dintre concetăţenii noştri încă trăiesc în sărăcie. Este de datoria noastră, a social-democraţilor şi membrilor coaliţiei de guvernare, să asigurăm o creştere economică de care să poată beneficia toti cetatenii”, a afirmat liderul PDM.

Marian Lupu a asigurat că PDM, în calitate de membru cu drepturi depline al Internaţionale Socialiste, va fi un promotor activ al strategiilor politice elaborate în cadrul Internaţionalei Socialiste de către partide surori din ţările cu bogate tradiţii democratice.

Amintim ca, in cadrul vizitei la New York, Marian Lupu a avut o serie de întrevederi cu importante personalităţi politice precum Elio Di Rupo, prim-ministrul Belgiei, Joseph Musca, prim-ministrul Maltei, preşedintele Parlamentului Finlandei, Eero Heinaluoma.

Sursa: Serviciul de presă al PDM
www.pdm.md

Marian Lupu a avut o întrevedere cu Paul Magnette, preşedintele Partidului Socialist din Belgia Şcoala de leadership pentru femei, lansată la Chişinău