Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Şcoala de leadership pentru femei, lansată la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 septembrie 2013
Partidul Democrat din Moldova

La 27 septembrie, a fost lansată Şcoala de leadership pentru femei, organizată de Women’s Democracy Network Moldova Chapter (Reţeaua Femeilor pentru Democraţie). La eveniment au participat peste 50 de doamne din partidele politice parlamentare şi extraparlamentare din Republica Moldova.

În calitate de speakeri au fost invitate fondatoarele Reţelei Femeilor pentru Democraţie în Republica Moldova Valentina Buliga, Ministru Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, parlamentara Valentina Stratan şi alte personalităţi.

Dna Valentina Buliga a salutat iniţiativa WDN Moldova Chapter şi a mulţumit organizatorilor pentru efortul depus în procesul de aplicare şi implementare a şcolii. Dna ministru a declarat că “o femeie puternică trebuie să fie în primul rând o bună profesionistă, cu calităţi morale înalte şi cu o capacitate de muncă enormă. Nimeni nu te va promova, nu îţi va oferi locul dacă nu vei fi capabilă să iai decizii profesionist”.

Reţeaua Femeilor pentru Democraţie întruneşte peste o sută de ţări din lumea întreagă, misiunea căreia este să pregătească femei lider în toate sferele vieţii. RM este parte a reţelei din anul 2010, când a fost lansată iniţiativa consolidării abilităţilor de lider al femeilor active social şi politic. În cadrul Reţelei din Republica Moldova au fost organizate o serie de sesiuni şi întâlniri bilaterale cu participarea experţilor naţionali şi internaţionali în problematica de gen, politicieni şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, fiind discutate subiecte curente cu privire la: abilitarea femeilor în domeniul de afaceri, consolidarea cunoştinţelor în domeniul Administraţiei Publice Locale şi Centrale, elaborarea recomandărilor în subiecte ce ţin de violenţa în familie, reflectarea femeii în presa scrisă şi implicarea femeilor lider în procesul decizional.

Totodată, o prioritate al reţelei este crearea unui Caucus parlamentar unde femeile politician, deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai Societăţii Civile vor discuta şi vor propune soluţii pentru problemele curente în societate legate de respectarea drepturilor femeii.

La finele instruirii, toate doamnele vor primi Certificate de participare semnate de liderele Organizaţiilor de femei liberale, liiberal-democrate şi democrate.

Omagiu şi respect pentru bunicuţile din sectorul Centru al capitalei

Biroul OF Centru Chişinau a felicitat bunicuţile din sector cu ocazia Zilei BUNICUŢEI care este marcată anual la 28 septembrie.

Zece bunicuţe din sectorul Centru au primit cadouri şi cuvinte de înalte consideraţiuni de la doamnele din OF PDM Centru.

Doamna Ruxanda Glavan preşedinta OF Centru a mulţumit bunicuţelor pentru sfaturile bune cu care s-au împartaşit.

Bunicuţele au povestit despre familie, copii şi nepoţi. Au fost abordate si diferse teme politice.

Doamnele la vîrsta eleganţei doresc o implicare mai activă si conlucrare cu generaţia mai tinără pentru a putea transmite bagajul acumulat de o viaţ, femeilor mai tinere.

www.pdm.md

Marian Lupu a pledat pentru viitorul european al RM, în cadrul unui discurs susţinut la New York Marian Lupu: Tinerii din PDM, pot face mult mai multe decât în oricare alt partid, iar principiul competitivităţii este unul de bază la promovarea cadrelor în formaţiune