Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimentePDM

Evenimente ale PDM la tema “Politici tarifare”

31 ianuarie 2014
La Chişinău, a avut loc şedinţa Consiliului Coaliţiei Pro-Europene de Guvernare, în cadrul căreia au fost discutate amendamentele care urmează a fi operate la Politica bugetar-fiscală pentru 2014. Deputatul liberal-reformator, Ion Hadârcă, a declarat că membrii Coaliţiei au discutat pregătirile pentru începerea sesiunii primăvară-vară, precum şi situaţia declarării de către Curtea Constituţională a prevederilor Politicii bugetar-fiscale, cu privire la plafonarea taxelor locale, ca fiind neconstituţionale. Membrii consiliului au făcut schimb de opinii şi pe marginea negocierilor cu FMI, care urmează să fie continuate în luna februarie.
8 noiembrie 2013
Coaliţia de guvernare iniţiază, de săptămîna aceasta, consultări cu mediul de afaceri asupra politicii fiscale pentru anul viitor. La această înţelegere s-a ajuns în cadrul şedinţei Consiliului Coaliţiei Pro Europene, la care s-a discutat despre proiectele prioritare pentru sesiunea parlamentară.
8 octombrie 2013
La Chişinău, a avut loc şedinţa Coaliţiei pentru guvernare pro europeană. Printre subiectele discutate au fost politica fiscală şi bugetul pentru anul 2014. Consiliul alianţei a discutat însă şi despre sesizarea făcută de liberalii reformatori la Curtea Constituţională privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău.
19 iulie 2012 | 
În cadrul unei conferinţe de presă, deputaţii PDM, Andrian Candu şi Valentina Stratan au prezentat un proiect de lege prin care mecanismul de indexare a pensiilor urmează să fie modificat, prin introducerea unui coeficient de indexare diferenţiat. Potrivit autorilor proiectului, inechităţile existente în sistemul de pensii vor fi corectate, iar pensionarii cu venituri reduse vor fi sprijiniţi. Reprezentanţii PDM şi-au declarat încrederea că AIE, atît în Parlament cît şi în Guvern, îşi va dovedi funcţionalitatea şi cu ocazia dezbaterii acestui proiect de lege cu impact social.
25 ianuarie 2012
În cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii Asociaţiei Aleşilor Locali ai PDM au declarat că se impune modificarea sistemului de finanţare a învăţământului, introducerea coeficienţilor de corelare la calcularea normativelor de cheltuieli, luarea în consideraţie a cheltuielilor reale de întreţinere a instituţiilor de învăţământ şi stabilirea pe cale legislativă a unor reguli clare şi transparente de calculare a normativelor respective. Aleşii locali au precizat că propunerile AAL PDM vor fi formulate în adresa deputaţilor, inclusiv din fracţiunea PDM, a Guvernului pentru a fi soluţionate problemele enunţate de reprezentanţii APL.
24 noiembrie 2011
Consiliul Executiv Politic al Partidului Democrat s-a convocat într-o şedinţă în cadrul căreia s-a decis ca alegerile prezidenţiale trebuie să aibă loc la mijlocul lunii lui decembrie. “Dacă domnii de la PLDM ar fi fost interesaţi în adoptarea cît mai grabnică a bugetului, aveau să vină cu proiectul la 1 octombrie cel tîrziu, aşa cum o cere legea. Ei însă sînt în întîrziere de două luni. Asta denotă interes pentru finanţele publice sau lipsă de grijă pentru ele?”, s-a întrebat Lupu. Democratul a menţionat că-şi va înainta candidatura la funcţia de preşedinte indiferent dacă va fi sau nu susţinut din partea colegilor din AIE.
22 septembrie 2011 | 
Deputatul democrat Andrian Candu a declarat, în cadrul unui briefing de presă, că la baza politicii fiscale a statului trebuie să fie pusă susţinerea economiei şi a cetăţenilor şi nicidecum majorarea impozitelor pentru antreprenori şi oameni cu venituri modeste. Totodată, ţinând cont de faptul că pachetul de legi cu privire la politica bugetară şi cea fiscală pentru anul 2012 a fost prezentat cu mari întârzieri, deputatul PDM şi-a exprimat speranţa că amendamentele fracţiunilor vor fi examinate operativ, în aşa mod ca acestea să poată fi adoptate până la finele anului.
25 februarie 2010
Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova, a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Tighina 32, în cadrul căreia a înaintat o iniţiativă în forma unui proiect de lege care prevede includerea tichetelor de masă pentru fiecare salariat, sistem menit să contribuie la bunăstarea şi protecţia socială a cetăţenilor Republicii Moldova.
17 februarie 2010
Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a susţinut o conferinţă de presă la sediul partidului din str. Tighina 32, în cadrul căreia a prezentat un proiect de lege pentru modificarea legislaţiei ce vizează pensionarea unor categorii de salariaţi din sectorul bugetar şi în special preşedintele ţării, deputaţii şi membrii cabinetului de miniştri.
29 iunie 2009
Partidul Democrat din Moldova a susţinut o conferinţă de presă, la sediul PDM din str. Tighina 32, pe tema: “PDM: Identificarea soluţiei anticriză printr-un efort participativ”.
4 iunie 2008
Partidul Democrat din Moldova a ţinut o conferinţă de presă, în incinta agenţiei de presă INFOTAG, pe tema “Situaţia din economia Moldovei. Creşterea preţurilor”.

Arhiva

2016 [5]
2015 [2]
2014 [56]
2013 [40]
2012 [58]
2011 [38]
2010 [37]
2009 [45]
2008 [28]
2004 [1]
2003 [5]
2002 [1]
Alegeri [106]
Politici tarifare