Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Modificarea legislaţiei ce vizează pensionarea unor categorii de salariaţi din sectorul bugetar

|versiune pentru tipar||
PDM / 17 februarie 2010
Partidul Democrat din Moldova

Astăzi 17 februarie, la sediul Partidului Democrat din Moldova a avut loc conferinţa de presă susţinută de liderul democrat, Marian Lupu.

În cadrul conferinţei de presă liderul PDM a prezentat un proiect de lege pentru modificarea legislaţiei ce vizează pensionarea unor categorii de salariaţi din sectorul bugetar şi în special preşedintele ţării, deputaţii şi membrii cabinetului de miniştri.

Totodată liderul democrat a venit cu iniţiativa de a elimina o altă prevedere conform căreea, deputaţii care au un mandat de cel puţin doi ani de zile în funcţia de parlamentar obţin aceste avantaje la pensionare, indiferent dacă aceştea pe viitor vor mai fi aleşi în caliate de deputat sau nu.

Marian Lupu consideră că vîrsta de pensionare a şefului statului trebuie să fie cea standartă pentru toată lumea adică 62 de ani pentru bărbaţi şi 57 de ani pentru doamne.

În altă ordine de idei Marian Lupu a declarat că, începînd cu săptămîna viitoare, Partidul Democrat va începe organizarea unor audieri în cadrul fracţiunii parlamentare a PDM, audieri cu reprezentanţii societăţii civile, cu referinţă la cele mai stringente probleme ale societăţii moldoveneşti.

Serviciul de presă al PDM

Partidul Democrat din Moldova se pronunţă pentru păstrarea monumentului “Eroilor comsomolişti” Preşedintele PDM, Marian Lupu, propune iniţiativa de implementare a sistemului de tichete de masă