Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Da, pentru Europa!

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 noiembrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Acţiunea “Pentru Moldova! Pro Europa!”, organizată la 3 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) la iniţiativa partidelor aflate la guvernare a adunat peste 100 de mii de cetăţeni veniţi din toate raioanele republicii. Oamenii au purtat drapelul Republicii Moldova şi cel al Uniunii Europene şi au scandat “Noi suntem europeni”, “Da, pentru Europa, da, pentru prosperitate”, “Europa e cu noi”.

Mitingul de susţinere a vectorului european al ţării a început cu intonarea imnului de stat “Limba Noastră” de către soprana Valentina Naforniţă.

Cu luări de cuvânt în faţa cetăţenilor au ieşit Preşedintele ţării, Nicolae Timofti, preşedintele PLDM, Vlad Filat, liderul PDM, Marian Lupu, liderul liberalilor reformatori, Ion Hadârcă, primari, învăţători, tineri, oameni de cultură. Toţi şi-au exprimat ferma convingere că integrarea în UE este singura opţiune de viitor a Republicii Moldova şi doar pe această cale ţara noastră va deveni prosperă şi democratică.

În mesajul adresat participanţilor la miting, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat:

“Aşa după cum am promis, suntem mulţi, foarte mulţi. Am venit cu toţii astăzi, aici, în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a spune «Da, Republica Moldova — stat european», să spunem că mergem pe calea cea dreaptă. Am avut în istoria noastră lucruri bune, dar şi rele. Însă atunci când am avut posibilitatea să alegem, am ales binele. Azi suntem liberi să alegem. Eu cred că ţara mea a ales binele, a ales un viitor frumos, un viitor sigur pentru copiii noştri, pentru ţara noastră”, a afirmat Vlad Filat.

Liderul PLDM a ţinut să reitereze faptul că cetăţenii Republicii Moldova sunt europeni, prin definiţie.

“Am spus de nenumărate ori că noi suntem europeni: geografic, istoric, cultural, lingvistic. Urmează să ne regăsim în acest spaţiu valoric European, pentru ca cetăţenii să beneficieze din plin de drepturi, de libertăţi şi de bunăstare”, a declarat Vlad Filat.

Liderul PLDM a apreciat sprijinul acordat ţării noastre de partenerii europeni.

“Am avut posibilitatea să vedem, să auzim, dar mai cu seamă să simţim ce înseamnă să ai prieteni adevăraţi. Nu mă refer doar la declaraţii de dragoste, la declaraţii referitoare la principii şi valori, ci la ajutorul zilnic care ne face viaţa noastră să fie mai bună, face ca noi să circulăm pe drumuri europene, ne face să avem acces la infrastructură modernă, iar copiii noştri să înveţe în şcoli moderne”, a spus Vlad Filat.

În finalul adresării sale, Vlad Filat a menţionat:

“Azi în Piaţa Marii Adunări Naţionale suntem peste 100.000 de cetăţeni, dar împreună cu noi sunt foarte mulţi care nu au reuşit să vină, fie că sunt în localităţile din ţară sau departe de ţară, dar ei sunt cu gândul şi sufletul aici. Cred în Dumnezeu, cred în Republica Moldova şi în cetăţenii ei, şi cu această credinţă vom merge înainte spre libertate, bunăstare, prosperitate. Trăiască Republica Moldova ţară europeană!”, a declarat Vlad Filat.

Participanţii la miting au adoptat Declaraţia Pro-Europa în care se menţionează:

“Noi, cetăţenii R. Moldova, întruniţi astăzi în PMAN…, proclamăm opţiunea europeană drept singura opţiune corectă pentru viitorul tării şi singura şansă pentru a asigura drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Ne angajăm ca fiecare în comunitatea sa să promoveze valorile europene. Acest moment major ne cere să fim solidari şi hotărâţi în alegerea noastră. Încurajăm Guvernul să reziste tuturor presiunilor politice interne şi externe şi cerem clasei politice să dea dovadă de unitate şi maturitate pentru cauza europeană… Apreciem cu recunoştinţă sprijinul acordat de UE ţării noastre în această perioadă. Viitorul R. Moldova se decide acum. Viitorul este în UE. Aşa să ne ajute Dumnezeu”, se spune în Declaraţia Pro-Europa.

Acţiunea “Pentru Moldova! Pro Europa!” a culminat cu intonarea imnului Europei.

Sursa: www.pldm.md

Femeile liberal-democrate învaţă de la colegele din Partidul Conservator Radu Popescu: sfaturi pentru viitorii politicieni