Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Partidul Democrat a lansat campania socială “Moldova, vreau să te ajut!”

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 aprilie 2013 | 
Partidul Democrat din Moldova

Partidul Democrat din Moldova va realiza, pe parcursul unui an, acţiuni sociale ample pe întreg teritoriu al ţării, care au ca scop dezvoltarea spiritului participativ al cetăţenilor, responsabilizarea comunitară şi susţinerea localităţilor.

În cadrul campaniei sociale “Moldova, vreau să te ajut!”, lansată astăzi de Organizaţia de tineret a Partidului Democrat şi care este susţinută de toate organizaţiile PDM, şi-au anunţat participarea peste 12500 de voluntari.

Campania se va finaliza în aprilie 2014, timp în care participanţii şi-au propus să reabiliteze şi salubrizeze în jur de 1000 de obiective, printre care aproape 500 de gospodării, 138 de fântâni, 59 de parcuri şi grădini publice, 40 de izvoare, 27 de instituţii, terenuri sportive, complexe memoriale etc.

“Această campanie promovează responsabilitatea şi solidaritatea socială în spiritul partidelor social-democrate. Este important ca cetăţenii să înţeleagă că lucrurile bune nu sunt doar acţiuni care vin şi se consumă, dar sunt şi acţiuni educative”, a declarat preşedintele Organizaţiei de tineret a PDM, Victor Zubcu.

Preşedintele Organizaţiei municipale Chişinău a PDM, Pavel Filip, a subliniat că iniţiativa tinerilor este susţinută plenar de conducerea PDM, în realizarea acţiunilor urmând să se implice toate organizaţiile teritoriale ale partidului. “Salut această iniţiativă a Organizaţiei de tineret. Prima acţiune de salubrizare va avea loc pe 13 aprilie, iar în Chişinău va fi organizată o campanie de salubrizare în Parcul Valea Trandafirilor”, a anunţat Pavel Filip. “Este foarte important că această campanie se va desfăşura la nivel naţional, iar autorii acesteia vor prezenta lunar o hartă a realizărilor”, a adăugat vicepreşedintele PDM.

“Vrem să rupem stereotipurile de gândire, conform cărora cetăţenii vor schimbare spre bine, dar aşteaptă cineva să se implice. Noi vrem să sensibilizăm opinia publică că fiecare dintre noi poate face ceva în localitatea sa, pentru ca ea să fie mai curată, mai amenajată”, a adăugat vicepreşedintele Partidului Democrat, deputatul Valentina Stratan.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: PDM a solicitat preşedintelui ţării să reia consultările cu partidele din fosta Alianţă Preţul la zahăr şi la alte produse agricole va scădea, datorită proiectului PDM