Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia de Femei a PDM a iniţiat campanie socială “Să ne creştem copii acasă”

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 mai 2013 | 
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Femei a Partidului Democrat a iniţiat o campanie socială de sensibilizare a opiniei publice privind problemele copiilor aflaţi în dificultate, precum şi de promovare a valorilor familiale.

Campania “Să ne creştem copii acasă” este prilejuită de marcarea Zilei Internaţionale a Familiei şi a Zilei Internaţionale a Copilului. Startul oficial al campaniei va fi dat la 15 mai, printr-un spectacol la Teatru de vara din Chişinău, unde vor fi invitate familii cu mulţi copii, asistenţi parentali profesionişti, părinţi cu copii la un concert susţinut de tineri artişti şi copii talentaţi.

“În 2012, în Moldova a fost efectuată pentru prima dată o analiză detaliată a situaţiei copiilor aflaţi în dificultate şi a copiilor ai căror părinţi sunt plecaţi peste hotare. Rezultatele studiului trezesc îngrijorări şi ne motivează să spunem lucrurilor pe nume, pentru a căuta soluţii de depăşire a problemelor atestate”, a declarat Valentina Buliga, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDM în cadrul conferinţei de presă de lansare a campaniei.

“«Să ne creştem copii acasă» va fi o acţiune cu o durată în timp, care va presupune organizarea de evenimente ce vor promova institutul familiei, solidaritatea între generaţii”, a mai spus preşedinta OF a PDM. Valentina Buliga a precizat că, în cadrul campaniei, vor fi organizate dezbateri publice, mese rotunde, va veni cu anumite iniţiative legislative şi guvernamentale de îmbunătăţire a politicilor de susţinere a institutului familiei.

Totodată, în contextul marcării, la 1 iunie, a Zilei Internaţionale a Copilului, OF PDM a anunţat instituirea concursurilor naţionale pentru copii, care sunt divizate după vârste, grad de implicare şi pregătire a copiilor.

Astfel, pentru clasele primare va fi organizat un concurs de desen cu genericul “Vis de Copil”, Premiul va fi o trusă profesionistă pentru pictură.

Pentru clasele gimnaziale va fi organizat concursul de eseu “Eu, copil al Europei”, iar marele premiu va fi un laptop.

Pentru clasele liceale a fost anunţat concursul “Cel mai salubru stadion de cartier sau de scoală”, iar premiul va fi echipament sportiv de teren.

Startul concursurilor a fost dat de azi, 2 mai, iar recepţionarea lucrărilor va avea loc până pe 25 mai, care pot fi expediate la sediile PDM din toată ţara. Cele mai bune desene ale copiilor vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii publice la 1 iunie, iar cele mai bune eseuri vor fi publicate într-o revistă.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Declaraţia PDM privind incidentul de la Varniţa Marian Lupu: PLDM şi PCRM s-au înţeles să declanşeze alegeri anticipate, iar prin acţiunile sale pun în pericol cursul de integrare europeană a Moldovei