Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Declaraţia PDM privind incidentul de la Varniţa

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 aprilie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Incidentul de la Varnita este o provocare, pusa în aplicare în momentul în care a fost destabilizată puterea politică din Republica Moldova. Dar autorii acestei provocări nu ataca Republica Moldova — ea a rezistat şi va face faţă în continuare atât dificultăţlor serioase de la Nistru, cât şi unor acţiuni murdare şi mărunte.

Atragem atenţia populaţiei paşnice, cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, că aceasta este o provocare împotriva lor, a atmosferei normale în care ei merită să trăiască. Trebuie împreună, cu toţii, să oprim provocatorii şi acţiunile lor iresponsabile. Dar acest lucru trebuie făcut cu mult calm şi responsabilitate, prin metode paşnice.

Este un moment în care se testează eficienţa Misiunii de pacificare de pe Nistru, de aceea facem apel în primul rând la preşedinţia OSCE să contribuie la normalizarea situaţiei. Acutizarea ei imediat după vizita ambasadorului pentru conflicte prelungite, după întâlnirea lui cu reprezentanţii politici de la Chişinău şi Tiraspol, este o ofensă directă adusă Ucrainei, dar şi OSCE, în general.

De asemenea, chemăm Prim-ministrul în exerciţiu, Iurie Leancă, să discute cu reprezentanţii ţărilor care au statut de garant, pentru a preveni escaladarea situaţiei din zonă şi, împreună cu vicepremierul responsabil să asigure atât măsurile necesare, cât şi informarea forţelor din Parlament asupra situaţiei şi acţiunilor întreprinse.

Partidul Democrat consideră necesar ca soluţiile la această problemă, din unele declarative, să devină unele reale şi solidare pentru toată clasa politică din Republica Moldova.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Marian Lupu: Prin votul de azi, PLDM a susţinut scopul comuniştilor de a declanşa alegeri anticipate Organizaţia de Femei a PDM a iniţiat campanie socială “Să ne creştem copii acasă”