Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Prin votul de azi, PLDM a susţinut scopul comuniştilor de a declanşa alegeri anticipate

|versiune pentru tipar||
PDM / 25 aprilie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Prin exerciţiul de azi de revocare din funcţie a preşedintelui Parlamentului s-a consolidat cursul spre alegerile anticipate, a declarat liderul PDM, Marian Lupu, după anunţarea rezultatelor votării.

“Prin susţinerea iniţiativei comuniştilor, PLDM nu a făcut decât să susţină scopul lor de declanşare a alegerilor anticipate. Cei care au votat pentru revocarea speakerului nu s-au gândit ce fac, deoarce au creat o situaţie foarte periculoasă: Parlamentul nu mai este funcţional, fiind în imposibilitate de a se convoca în şedinţe plenare”, a afirmat Marian Lupu.

“Vicepreşedintele Parlamentului se află în incapacitatea de a convoca şedinţe plenare, nici să semneze documente. Această foaie de parcurs, care presupunea demiterea preşedintelui Parlamentului a fost întocmită de PCRM şi PLDM încă în ianuarie. Anterior, conştientizând această gafă, au încercat să schimbe regulamentul Parlamentului printr-o hotărâre ilegală, dar nu le- a reuşit. Acum, dacă Parlamentul e nefuncţional trei luni, preşedintele ţării e în drept să dizolve Legislativul şi să anunţe anticipate. Iată la ce au dus aceste obsesii”, a mai adăugat Marian Lupu.

“Pe 13 februarie prin distrugerea majorităţii parlamentare ţara a fost aruncată în haos. Şi acţiunea de azi pune în mare pericol procesul de integrare a Moldovei în UE. În urma negocierilor purtate, eram foarte aproape de formarea unui nou Guvern. Nu vom condiţiona ulterioarele negocieri cu cele întâmplate astăzi. PDM va continua să discute cu partidele, iar exigenţele rămân aceleaşi: funcţionalitatea instituţiilor, existenţa unei majorităţi parlamentare stabile, neacceptarea persoanelor compromise în noul Guvern”, a punctat liderul PDM.

Sursa: www.pdm.md

PDM rămâne consecvent deciziei luate în Biroul Politic Declaraţia PDM privind incidentul de la Varniţa