Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Marian Lupu: PLDM şi PCRM s-au înţeles să declanşeze alegeri anticipate, iar prin acţiunile sale pun în pericol cursul de integrare europeană a Moldovei

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 mai 2013 | 
Partidul Democrat din Moldova

Votarea mai multor proiecte de legi, astăzi, în Parlament, de către PLDM, împreună cu PCRM, cu sfidarea legii, a avut loc ca urmare a înţelegerii dintre liderii celor două formaţiuni şi sunt în interesul alegerilor anticipate, a declarat liderul PDM, Marian Lupu în cadrul unui briefing de presă.

“Sunt piese pentru o cale clară spre anticipate. Se mai mimează ceva asemănător cu negocieri. PDM nu va fi prins însă în capcana pe care încearcă să o întindă PLDM cu aşa-numite negocieri. În contextul acţiunilor de azi, este clar că se merge la alegeri anticipate”, a afirmat Marian Lupu.

Liderul PDM a specificat că cea mai elocventă dovadă este modificarea Legii Guvernului, prin care se acordă împuterniciri suplimentare premierului interimar. “Dacă ar fi avut intenţia clară de a forma un nou Guvern, PLDM era să fie axat spre negocieri, dar nu s-a dorit acest lucru şi s-a mers pe calea acordării de împuterniciri pe perioada interrimatului, care va dura până la alegeri”, a precizat liderul PDM.

Marian Lupu a specificat că decizia de subordonare a CNA Guvernului are ca scop muşamalizarea sau clasarea tuturor dosarelor de rezonanţă, inclusiv a dosarelor penale deschise pe numele miniştrilor. “Este încă o acţiune preparatorie pentru campania electorală, ca să nu intre în campanie cineva din PLDM cu imaginea pătată”, a spus liderul democrat.

Tototadată, Preşedintele PDM a atenţionat că exponenii structurilor europene sunt extrem de îngrijoraţi de consecinţele voturilor comune PLDM-PCRM, de astăzi, din Parlament. “Partenerii europeni deja au solicitat să le prezentăm proiectele votate astăzi în Parlament, iar aceste acţiuni sunt calificate ca o abandonare definitiva a cursului integrării europene. Există pericolul că partenerii europeni vor decide stoparea negocierilor cu Moldova pe marginea Acordului de asociere”, a conchis Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md

Organizaţia de Femei a PDM a iniţiat campanie socială “Să ne creştem copii acasă” Mesaj de felicitare cu Sfintele Paşti