Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul PDM “Dezvoltarea Moldovei: creştere economică pentru bunăstarea cetăţeanului” a reunit peste 200 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, experţi

|versiune pentru tipar||
PDM / 22 septembrie 2014 | 
Partidul Democrat din Moldova

Peste 200 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, experţi din diverse ramuri ale economiei din Moldova, miniştrii şi liderii democraţi, au participat, astăzi, 22 septembrie a.c., la Forumul “Dezvoltarea Moldovei: creştere economică pentru bunăstarea cetăţeanului”, organizat la Chişinău de Partidul Democrat din Moldova. În cadrul Forumului au fost dezbătute probleme de business, perspectivele afacerilor în Moldova, oportunităţile de investiţii din ţara noastră, scopul final fiind identificarea celor mai bune soluţii de dezvoltare economică în beneficiul cetăţenilor. La invitaţia democraţilor, la eveniment au participat reprezentanţi ai marilor companii prezente pe piaţa din Republica Moldova şi exponenţi din toate zonele de business, care şi-au prezentat viziunile privind modalitatea de soluţionare a problemelor economice ale ţării.

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, prezent la eveniment, a menţionat scopul organizării acestui Forum este de a lansa o platformă de discuţii cu mediul de afaceri pentru a găsi răspunsuri la întrebarea cum să dezvoltăm Moldova. “Dezvoltarea Moldovei este o temă pe care PDM a decis să abordeze cu cea mai mare seriozitate, care necesită abordări neordinare şi răspunsuri curajoase. Este extrem de important că la acest Forum sunt prezenţi nu doar miniştri şi deputaţi, dar şi oameni de afaceri, experţi independenţi. Aceasta înseamnă că putem să auzim mai multe voci care să ne spună ce am reuşit să facem, ce avem de făcut, dar şi ce ne aşteaptă în continuare. Vrem să vorbim direct, fără echivoc, fără să ne minţim”, a spus Vlad Plahotniuc, care i-a invitat pe antreprenori să participe activ la procesul de modernizare a Moldovei.

Despre oportunităţile investiţionale din ţara noastră au vorbit miniştrii de resort din domeniile Economiei, Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

Vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu a remacrat în discursul său că la acest moment, în pofida unei creşteri economice constante, Moldova abea dacă a recuperat 40% din bunăstarea pe care o aveau oamenii la începutul anilor 90, când ţara a obţinut independenţa. “Dacă vom continua cu acelaşi tempou, am avea nevoie de încă de cel puţin 20 de ani, dar oamenii vor să trăiască bine deja azi. Ca să avem o creştere revoluţionare, ar trebui să venim cu idei revoluţionare, să gândim neordinar. Mizăm în acest proces pe tehnologii informaţionale, care pot aduce o revoluţie în mediul de afaceri”, a declarat Andrian Candu. În acelaşi timp, ministrul Economiei a vorbit despre avantajele prevederilor Acordului de liber schimb cu UE, care în opinia sa, în următorii ani, va aduce o dezvoltare mai rapidă a economiei.

Din partea mediului de afaceri, un mesaj special a fost transmis de către directorul general al Orange Moldova, Ludmila Climoc, care a afirmat că Moldova este o destinaţie oportună pentru investitori străini. “Apropierea Moldovei de UE şi alinierea la cadrul legal european va creşte încrederea investitorilor în potenţialul de afaceri din Moldova. Pentru investitori alinierea la principiile UE înseamnă stabilitate şi flexibilitate. În acelaşi timp, sectorul privat trebuie prvit ca un partener egal, care poate contribui la dezvoltarea economică a Moldovei”, a opinat Ludmila Climoc.

Cu un anunţ important în cadrul Forumului a venit preşedintele PDM, Marian Lupu, care a declarat că PDM a demarat procesul de elaborare a unui plan economic pentru dezvoltarea Moldovei, bazat pe următoarele principii — analiză, bunăstare, creştere. “Acest plan strategic vine să pună accentele pe acţiunile planificate de către PDM pentru următorii patru ani. Pornim de la ideea că nu putem avea o creştere economică fără o creştere a bunăstării cetăţenilor. În stabilirea obiectivelor am pus în evidenţă câteva din elementele cheie pe care se va axa PDM în politicile promovate. Venim cu idei ambiţioase, dar foarte necesare pentru dezvoltarea infrastructurii economice şi sociale. Vom pune un accent puternic pe crearea infrastructurii drumurilor, vom continua acţiunile de dezvoltare regională, pentru a aduce locurile de muncă mai aproape de oameni”, a punctat liderul democrat.

Sursa: www.pdm.md

Serată de creaţie a vârstnicilor din PDM Chişinău Organizaţia de Femei Soroca şi-a consolidat forţele pentru campania electorală