Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Organizaţia de Femei PDM lansează a doua ediţie a Campaniei Naţionale “Să ne creştem copiii acasă”

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 mai 2014
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Femei a Partidului Democrat a lansat cea de-a doua ediţie a campaniei Naţionale “Să ne creştem copiii acasă”. Prin desfăşurarea campaniei sociale femeile democrate şi-au propus să sensibilizeze opinia publică cu privire la obstacolele pe care le întâmpină familiile: schimbările demografice şi socio-economice, mobilitatea sporită şi migraţia, urbanizarea rapidă şi modificarea structurii familiale tradiţionale extinse.

Campania “Să ne creştem copii acasă” este prilejuită de marcarea Zilei Internaţionale a Familiei, fiindo acţiune cu o durată în timp, care va presupune organizarea de evenimente ce vor promova institutul familiei, solidaritatea între generaţii.

“Familia este mediul în care însuşim principii, idei, atitudini şi facem primii paşi în viaţă. Este locul unde găsim înţelegere şi încercăm să învăţăm să fim toleranţi. Prin această campanie vrem să sensibilizăm opinia publică cu privire la obstacolele pe care le întâmpină familiile”, a declaratpreşedinta Organizaţiei de Femei a Partidului Democrat, Valentina Buliga, în cadrul conferinţei de presă prilejuită de lansarea campaniei.

În cadrul campaniei “Să ne creştem copiii acasă”, iniţiată de către organizaţia de Femei a Partidului Democrat, au fost lansate mai multe concursuri pentru copii: concurs de articole handmade pentru copiii claselor IV-XII; concurs de eseu şi poezii pentru clasele IX-XII. De asemenea, un premiu special va fi acordat în cadrul concursului “Cea mai frumoasă ogradă şcolară”.

Startul concursurilor a fost dat de azi, 16 mai, iar recepţionarea lucrărilor va avea loc până pe 15 august, care pot fi expediate la sediile PDM din toată ţara.

Premiile vor fi acordate conform locurilor premiante I-III pentru fiecare categorie de concurs. Regulamentul de desfăşurare a Campaniei va fi disponibil pe site-ul www.pdm.md şi pe pagina de Facebook a OF PDM.

Articolele manuale, eseele, poeziile şi discurile cu video pentru concursuri pot fi depuse de la ora 11:00 la 15:00 la sediule Organizaţiilor primare a Partidului Democrat din Moldova, iar doritorii de a participa din Municipiul Chişinău pot să depună lucrările la sediul Organizaţiei Municipale PDM, str. Ismail 3 sau Sediul PDM str. Tighina 32, etajul III, Biroul Organizaţiei de Femei PDM.

Perioada de evaluare a proiectelor va fi 16 August — 1 Septembrie. Comisia de evaluare va fi formată din reprezentanţi ai mediului academia, cultural şi civic.

În cadrul primei ediţii a campaniei “Să ne creştem copiii acasă”, care s-a desfăşurat în 2013, au fost recepţionate peste 1150 lucrări de la copii din întreaga ţară.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Democratele din sectorul Centru au felicitat trei cupluri ce şi-au unit destinele Peste 2.000 de persoane au aderat la PDM