Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Pavel Filip: Mobilizarea membrilor PDM Chişinău a depăşit toate aşteptările

|versiune pentru tipar||
PDM / 16 aprilie 2014 | 
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia municipală Chişinău a Partidului Democrat a făcut miercuri, 16 aprilie, totalurile Campaniei de caritate “Împreună pentru fiecare”.

Timp de trei săptămâni, membrii de partid din capitală şi familiile lor au donat bani pentru Coşul de Paşte pentru oamenii nevoiaşi.

Preşedintele Organizaţiei PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a anunţat într-o conferinţă de presă că deşi iniţial s-a preconizat procurarea a 600 de Coşuri Pascale, echipa democraţilor a reuşit să adune suma necesară pentru 750 de familii.

“Gestul nostru este unul creştinesc şi, ca atare, dorim să fie interpretat corect. Noi considerăm că fiecare familie, fiecare om, merită să se bucure de Sărbătoarea Paştelui, să aibă pe masă o bucată de cozonac şi ouă încondeiate. Această acţiune ne-a demonstrat că putem fi solidari, că echipa PDM Chişinău este una consolidată şi, cu această ocazie, le mulţumesc tuturor colegilor pentru atitudine. Mobilizarea noastră în Campania «Împreună pentru fiecare» a depăşit toate aşteptările”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit liderului PDM Chişinău, în urma campaniei de caritate au fost adunaţi peste 72 de mii de lei. Din aceşti bani au fost procurate cele 750 de coşuri cu produse tradiţionale de Paşti.

De astăzi, activiştii democraţi vor merge pe la destinatari ca să le transmită darurile. Acestea sunt însoţite şi de un mesaj de felicitare din partea persoanei sau familiei care a făcut donaţia.

Primul Coş Pascal şi un ajutor bănesc a ajuns într-o familie numeroasă din sectorul Botanica. Soţii Rahmistriuc au nouă copii, iar cel de-al zecelea urmează să vină pe lume. Ei stau cu chirie într-un apartament cu 2 odăi şi se întreţin din salariul capului familiei şi din alocaţiile pentru copii, cinci dintre care sunt elevi, iar ceilalţi — de vârstă preşcolară. Mama copiilor, Iulia Rahmistriuc, s-a arătat plăcut surprinsă de gestul democraţilor. Femeia le-a spus reprezentanţilor Organizaţiei municipale că ajutorul vine la ţanc şi le va prinde bine pentru masa de Paşte.

Beneficiarii campaniei au fost selectaţi de Organizaţiile primare ale PDM Chişinău din sectoarele municipiului, din rândul persoanelor social-vulnerabile.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Vlad Plahotniuc: Moldova renaşte prin solidaritate Democratele s-au întrunit în cadrul Clubului de dezbateri pentru femei