Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Democraţii au stabilit regulile de joc la formarea listei electorale pentru Consiliul municipal Chişinău

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 februarie 2014
Partidul Democrat din Moldova

Consiliul Organizaţiei municipale PDM Chişinău, reunit în şedinţă joi, 20 februarie, a aprobat regulamentul care stipulează clar modalitatea de alcătuire a listei electorale a democraţilor pentru scrutinul local din 2015.

Astfel, în primii zece candidaţi la funcţia de consilier municipal se vor regăsi reprezentanţii organizaţiilor de sector care au obţinut cele mai bune rezultate pentru PDM la alegerile parlamentare din acest an.

Potrivit preşedintelui Organizaţiei municipale PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, noua formulă de împărţire a locurilor în lista de candidaţi nu lasă loc de interpretări şi, totodată, motivează membrii de partid să fie activi la parlamentare.

“Suntem într-un an electoral. Lucrurile se precipită pe zi ce trece, iar în toamnă se vor precipita şi mai mult. Organizaţia municipală PDM Chişinău are toată infrastructura necesară pentru a obţine un rezultat bun, mai întâi la alegerile parlamentare, iar apoi şi la cele locale. Potrivit Strategiei «15 pentru Chişinău», obiectivul nostru este să obţinem un scor electoral de cel puţin 15 la sută în Chişinău — adică 65 de mii de voturi”, a declarat liderul PDM Chişinău.

Pavel Filip a prezentat şi un raport de activitate pentru anul trecut, potrivit căruia, obiectivul principal — de creare a unei organizaţii de partid bine structurate — a fost atins. PDM Chişinău şi-a reconstituit organizaţiile interne — de tineret, de femei şi a persoanelor în etate, şi a reuşit o acoperire de sută la sută în cazul organizaţiilor primare.

Invitatul special al evenimentului, vicepreşedintele PDM, Andrian Candu, vicepreşedinte al Parlamentului, s-a arătat plăcut surprins de realizările Organizaţiei municipale.

“Vreau să exprim apreciere pentru ceea ce faceţi. Pe bună dreptate, jucaţi un rol important în partid, dar şi în societate. Metodele pe care le aplicaţi, inclusiv cele de alcătuire a listei electorale, pot servi drept exemplu şi pentru colegii din teritorui, la nivelul întregii formaţiuni”, a spus vicepreşedintele.

Întrucât s-a născut şi locuieşte în capitală, Andrian Candu s-a arătat dispus să se implice mai mult în activitatea organizaţiei municipale de partid.

Pentru anul 2014, sunt preconizate numeroase acţiuni de consolidare a echipei PDM Chişinău. Acestea fac parte dintr-un plan de acţiuni, aprobat de participanţii la şedinţă.

De asemenea, au fost efectuate modificări în componenţa Consiliuliui Organizaţiei municipale PDM Chişinău.

Sursa: www.pdm.md

Declaraţia democraţilor din Găgăuzia: Mihail Formuzal încearcă să destabilizeze relaţiile dintre Comrat şi Chişinău Seniorii democraţi au lansat campania “În UE, cunoscând legislaţia”