Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

PDM lansează alegerile deschise pentru stabilirea candidaţilor la scrutinul parlamentar din noiembrie

|versiune pentru tipar||
PDM / 3 septembrie 2014 | 
Partidul Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a anunţat astăzi că PDM va decide lista candidaţilor săi pentru Parlament în baza unui proces de alegere deschisă, la care vor putea participa toţi cetăţenii Republicii Moldova.

“Pentru prima dată în Moldova, un partid le va oferi moldovenilor dreptul de alege direct candidaţii pentru Parlament. PDM va organiza în premieră alegeri deschise pentru selectarea candidaţilor noştri pe lista electorală. Pe această cale, lista electorală a PDM nu va fi stabilită lasediul central al partidului, ci la urne, cu voturile membrilor şi simpatizanţilor din toate raioanele”, a afirmat Marian Lupu, în cadrul unui briefing de presă.

Liderul PDM a accentuat noutatea acestei propuneri şi a spus că acest demers va fi un pas sprereformarea sistemului politic. “Până acum, clasa politică nu a ascultat de dorinţa exprimată de cetăţeni, care au vrut să aleagă deputaţi în Parlament, prin vot direct, fie el uninominal sau mixt.Dar noi ştim foarte bine că oamenii aşteaptă de la politicieni nu cuvinte, ci fapte, lucruri concrete. Iată de ce PDM începe astăzi din interior această reformă. PDM respectă ceea ce au cerut oamenii şi, aşa cum este absolut corect, noi le dăm cetăţenilor posibilitatea să aleagă candidaţii Partidului Democrat. Chem toţi membrii, simpatizanţii şi prietenii Partidului Democrat să participe la acest vot deschis şi să aleagă candidaţii pentru Parlament!”, a spus Marian Lupu.

Marian Lupu a anunţat că alegerile deschise vor avea loc pe 28 septembrie, la sediile PDM din ţară, şi a subliniat că vor putea participa toţi cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova, indiferent dacă sunt sau nu sunt membri ai Partidului Democrat. “Noi, în PDM, avem încredere în deciziile pe care le vor lua cetăţenii. Ei au maturitate şi inteligenţă, ei vor alege cea mai bună listă a PDM pentru alegerile parlamentare. Noi suntem un partid care ţine cu oamenii, care ţine cont de ceea ce aceştia doresc. Suntem convinşi că alegerile deschise din 28 septembrie vor fi unsucces pentru PDM”, a concluzionat preşedintele partidului.

Liderul PDM a declarat că cetăţenii vor fi informaţi asupra acestei proceduri de alegere deschisă şi că democraţii vor organiza mai multe întâlniri în ţară pentru a discuta cu oamenii. El a garantat că procedura de vot va fi una clară şi transparentă. Marian Lupu a anunţat de asemenea căpartidul a decis înfiinţarea unei comisii electorale a partidului care se va ocupa de organizarea alegerilor deschise.

Decizia privind organizarea alegerilor deschise a fost luată marţi seara, prin votul unanim al Consiliului Executiv al PDM.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

Debut de an şcolar cu felicitări şi cadouri Vlad Plahotniuc: Alegeri deschise într-un partid deschis