Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Şcoala de vară: Fortificarea capacităţilor de lider şi de comunicare politică a femeilor

|versiune pentru tipar||
PDM / 1 august 2011
Partidul Democrat din Moldova

În perioada 22–24 iulie 2011, la pensiunea Odiseu, Vadul lui Vodă, peste 50 de femei din cadrul PDM, primăriţe, consiliere şi membre active, au participat la şcoala de vară organizată de Institutul Republican Internaţional din Republica Moldova: “Forificarea capacităţilor de lider şi de comunicare politică a femeilor”.

Pe parcursul celor două zile de instruire, consultantul pe comunicare din România, Ioana Grindean, le-a vorbit participantelor despre comunicarea politică şi trucurile folosite de politicienii din întreaga lume pentru a capta atenţia electoratului, iar consultantul pe probleme de gender, tot din România, Cristina Văilean, a ajutat participantele să construiacă o strategie de dezvoltare a organizaţiei de femei PDM, strategie care urmează să fie adaptată la fiecare organizaţie de femei locală.

“Femeile din R. Moldova sunt mai motivate, am identificat chiar şi primăriţe care după ce îşi vor exercita mandatul de primar s-ar descurca foart bine în calitate de traineri”, ne-a spus la sfârşitul sesiunii de instruire, consultantul pe comunicare Ioana Grindean. “În oraşele mari din Romănia nu avem nicio femeie în funcţia de primar, iar la nivel general, tinând cont şide numărul populaţiei, în localităţi avem mai puţine femei primar decât în R. Moldova” a mai adăugat Ioana, fiind plăcut impresionată de participantele de la training.

Membrele PDM au fost vizitate şi de Valentina Buliga, Ministrul Muncii, protecţiei sociale şi a familiei, şi preşedinta organizaţiei de femei PDM, care nu a ezitat nici de data aceasta să le dea un sfat, şi anume, “cu electoratul nu se comunică doar în campania electorală, ci pe parcursul a toţi cei patru ani de zile”.

La sesiunea de înmânare a diplomelor a participat şi preşedintele de onoare a PDM, Dumitru Diacov.

Precizăm că între timp, două femei din PDM au fost alese preşedinţi de raion la Leova şi Rezina, iar alte cinci femei au fost alese vicepreşedinţi de raion la Cahul, Ialoveni, Râşcani, Făleşti, Şoldăneşti.

Sursa: www.pdm.md

Tinerii democraţii în vizită de studiu în SUCEAVA La insistenţa jurnaliştilor, vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a comentat poziţia faţă de perspectiva politică a Republicii Moldova