Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tinerii democraţii în vizită de studiu în SUCEAVA

|versiune pentru tipar||
PDM / 21 iulie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Organizaţia de Tineret a Partidului Democrat din Moldova în colaborare cu Grupul de Iniţiativă al Românilor din Basarabia condusă de Petru Ciolpan, au organizat vizita de studiu în România, acţiune care a avut loc în perioada în perioada 15–17 iulie 2011, în oraşul Suceava. În cadrul programul au participat 40 de tineri.

Prima parte a programului a inclus vizitarea unui număr de monumente istorice ca vechime şi simbolică. A doua jumătate a vizat întîlnirea cu reprezentanţii Partidului Social Democrat din Suceava. Astfel au fost vizitate mai multe obiective turistice, un complex de mănăstiri şi biserici printre care renumitele mănăstiri Putna, Dragomirna, Moldoviţa, Suceviţa, Voroneţ, Bogdna. Fiecare din aceste construcţii de arhitectură se deosebesc prin frumuseţea şi fresecele exterioare, cu o luminozitate de culori foarte intense.

Tinerii au fost fascinaţi şi impresionaţi de istoria şi legenda acestor biserici, cît şi de inovaţiile arhitecturale pentru sec. XV-XVI. Seara tinerii au vizita Cetatea de Scaun, construcţie arhitectonică care se impune prin proporţiile sale.

Ultima zi tinerii s-au bucurat de o surpriză deosebită fiind invitaţi să meargă la casa marelui poet, Mihai Eminescu. Tinerii au recitat în biroul scriitorului versuri din poemul Luceafărul. În curtea acestei case este amplasat un amfiteatru şi fiecare doritor poate să recite poezii proprii.

După vizitarea casei şi lacului lui Mihai Eminescu din Botoşani, tinerii au participat la o discuţie cu reprezentanţii Partidului Social Democart Suceava. Tinerii au avut parte de un feedback pozitiv şi productiv. Liderii organizaţiei judeţene au relatat că sunt plăcut surprinşi de nivelul înalt de pregătire a studenţilor basarabeni şi “cu aceste minţi luminate poţi face schimbări spre bine în ţară”, a specificat Ioan Cristian Sologan, coordonator Departamente Suceava.

Gazdele au îndrumat viitorii lideri politici să dea dovadă mereu de perseverenţă, solidaritate şi responsabilitate faţă de cetăţean. Dl. Ovidiu Melnici, vicepreşedintele PSD Suceava a menţionat importanţa unui tînăr dintr-o organizaţie politică, atît în acumularea unei experienţei timpurii, cît şi concentarea unui grad de punctaj în diverse proiecte atît naţionale, cît şi internaţionale.

La finalul întîlnirii reprezentanţii partidelor au stabilit primii paşi de colaborare în viitoarele proiecte europene, culturale, pe politici de tineret ect.

Colaboarea dintre organizaţiile TSD, TD şi studenţii basarabeni este una importantă pentru tinerii din Republica Moldova. Între Tineretul Democrat şi Tineretul Social — Democrat este stabilit acord de colaborare, semnat fiind în 2003.

Sursa: www.pdm.md

Alegerea preşedintelui de raion în Căuşeni Şcoala de vară: Fortificarea capacităţilor de lider şi de comunicare politică a femeilor