Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

La insistenţa jurnaliştilor, vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a comentat poziţia faţă de perspectiva politică a Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PDM / 10 august 2011 | 
Partidul Democrat din Moldova

La insistenţa jurnaliştilor, vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a comentat poziţia faţă de perspectiva politică a Republicii Moldova, expusă de partenerul de alianţă, liderul PLDM, Vlad Filat. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui eveniment public în oraşul Anenii-Noi.

Vlad Plahotniuc a declarat că atitudinea prim-ministrului faţă de decizia aşteptată de la Curtea Constituţională este una pripită, iar fiind expusă până la pronunţarea CC poate fi considerată ca o presiune asupra Curţii, dar şi a societăţii. “Ce exemplu de respect faţă de autorităţile statului — în cazul dat faţă de Curtea Constituţionala — doreşte să transmită prim-ministrul? Ar trebui să ştie că ignorarea instituţiilor principale ale statului va duce şi la ignorarea Guvernului, a altor autorităţi. Exemplul debandadei şi iresponsabilităţii este unul negativ”, a declarat vicepreşedintele PDM.

Vorbind despre intenţia liderului PLDM de a renegocia acordul constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană, Vlad Plahotniuc a spus că “orice act convenit sau votat poate fi modificat pentru a răspunde noilor necesităţi, dar această porcedură inseamna stabilirea de comun acord a unor noi situaţii şi a căilor, care se adoptă prin consens”.

“Atât Marian Lupu, cât şi PDM ca partid, sunt lipsiţi de orice obsesie a funcţiilor”, a adăugat vicepreşedintele PDM. “Dorim să găsim o soluţie pentru asigurarea stabilităţii în ţară. Urmează să vedem dacă şi PLDM doreşte acelaşi lucru sau dimpotrivă e gata să meargă pe calea acutizării situaţiei”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

Sursa: www.pdm.md

Şcoala de vară: Fortificarea capacităţilor de lider şi de comunicare politică a femeilor Serviciul de Presă al Partidului Democrat îşi exprimă nedumerirea în legătură cu declaraţia de astăzi a PLDM