Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Serviciul de Presă al Partidului Democrat îşi exprimă nedumerirea în legătură cu declaraţia de astăzi a PLDM

|versiune pentru tipar||
PDM / 19 august 2011
Partidul Democrat din Moldova

Serviciul de Presă al Partidului Democrat îşi exprimă nedumerirea în legătură cu declaraţia de astăzi a PLDM, care încearcă fără temei să ne atribuie conţinutul editorial al publicaţiei independente “Timpul”. Este un atac în stilul caracteristic pentru liderul acestui partid, care încearcă să denigreze partenerii de guvernare pentru a justifica distrugerea AIE şi readucerea comuniştilor la Putere în Republica Moldova. Din aceeaşi stratagemă fac parte şi scandalurile pornite până acum de Vlad Filat, dar şi cele pregătite împotriva liderilor PDM pentru perioada următoare de către scenariştii, presa şi pseudo-analiştii înregimentaţi.

Cu atât mai cinic, în aceste condiţii, este atacul PLDM contra ziarului “Timpul”. Semnele unei noi trădări a electoratului democratic şi a cauzei noastre pro-europene fac, în mod firesc, presa independentă să trateze critic liderii politici.

Există şi exagerări, dar există şi căi legitime de apărare a dreptului la imagine şi la opinie, la care politicienii pot apela. Dar, atunci când un partid de guvernământ atacă public un ziar, oricare ar fi acela, pentru materiale ce incomodează, de exemplu, Prim-ministrul — avem de a face cu o manifestare autoritară. Aşa ceva s-a întâmplat pe timpul guvernării lui Voronin, când s-a ajuns ca jurnaliştii să fie loviţi cu ranga de după colţ.

Şi în acelaşi timp, guvernanţii de atunci se jurau că respectă libertatea presei…

Partidul Democrat îşi exprimă speranţa că partenerii noştri din frunte PLDM vor depăşi actualele rătăciri politice şi morale, vor reveni la principiile şi valorile, pe care le-am subscris la constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană, şi ne vom concentra pe realizarea angajamentelor comune asumate faţă de cetăţenii Republicii Moldova.

Sursa: www.pdm.md

La insistenţa jurnaliştilor, vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a comentat poziţia faţă de perspectiva politică a Republicii Moldova O alta generatie de politicieni — Scoala de pregatire Politica Editia a V-a