Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Declaraţia Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 19 august 2011
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Partidul Liberal Democrat din Moldova constată cu îngrijorare amplificarea atacurilor împotriva sa prin intermediul unor mijloace de informare în masă controlate de politicieni din Partidul Democrat.

Astfel, ziarul “Timpul” publică astăzi, pe site-ul său, un articol cu titlul “Întâlnire secretă între FILAT şi VORONIN: PCRM îl va VOTA pe Filat Preşedinte”, în cadrul căruia se insinuează că preşedintele PLDM, Vlad Filat, ar fi avut o întâlnire cu liderul PCRM, Vladimir Voronin, pe data de 14 august, la Ţiganca. Articolul nu este semnat şi are un conţinut manipulator, preluând o idee promovată în ultima perioadă de PDM în opinia publică şi în presa controlată de unul dintre reprezentanţii acestui partid.

Contrar tuturor normelor deontologice profesionale, publicaţia operează cu pretinse surse anonime, făcând trimitere la o întâlnire care nu a avut loc, nu verifică informaţia prin intermediul unei surse veridice şi vine cu concluzii şi aprecieri incorecte.

PLDM face apel către liderii Partidului Democrat să înceteze să mai apeleze la astfel de practici murdare, să nu folosească presa în interes de partid şi să lase jurnaliştii să-şi exercite liber meseria.

Considerăm că libertatea de opinie este bunul cel mai de preţ pe care l-am câştigat şi condamnăm tentativa unor reprezentanţi ai PDM de a folosi presa pentru lansarea atacurilor murdare la adresa colegilor de Alianţă.

Reafirmându-ne ataşamentul faţă de valorile democratice, în special faţă de libertatea presei şi libertatea de exprimare, facem apel la profesionalismul şi mândria jurnaliştilor pe care unii politicienii îi atrag tot mai mult în jocurile lor murdare.

PLDM urmăreşte cu mult interes şi deschidere ceea ce scriu jurnaliştii despre activitatea partidului şi a liderilor săi. Privim în modul cel mai constructiv şi observaţiile critice, acestea constituind, de multe ori, un mijloc de a face anumite corecturi în activitatea noastră şi, în acest sens, mulţumim tuturor celor care ne semnalează atunci când facem anumite greşeli.

Vlad Filat revine pe prima poziţie printre 50 cei mai influenţi politicieni din Moldova Depuneri de flori de Ziua Limbii Române