Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

O alta generatie de politicieni — Scoala de pregatire Politica Editia a V-a

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 septembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

A devenit o tradiţie desfăşurarea Şcolii de Pregătire Politice a tinerilor democraţi din Partidul Democrat din Moldova. De data aceasta training-ul a avut loc la Business Centrul de Instruire şi Şcolarizare MOLDTELECOM, s. Ivancea, r-nul Orhei, în perioada 18–21 august.

În cadrul proiectului au participat 100 de tineri din Republlica Moldova cît şi invitaţi din TSD (România) şi Partidul Laburist din Olanda. Fiecare organizaţie de tineret din teritoriu a prezentat mai multe CV-uri cît şi fomularul de aplicare din partea membrilor acesteia pentru a obţine posibilitatea de a participa în cadrul şcolii de pregătire politică. În urma unui studiu al activităţii tinerilor, au fost aleşi cei care au înregistrat succese şi au muncit în ultimele campanii, dar şi au pe lîngă acestea o pregătire profesională. Organizatorii training-ului: Preşedintele TD PDM, Victor Zubcu şi echipa organizare a TD PDM, Natalia Roşca, Ana Carpovici, Margarita Ursu, Artiom Guşan, Alexandru Buliga, Alexandra Banari au făcut posibilă realizarea şcolii de vară cu susţinerea Fundaţiei Alfred Mozer, Olanda, Fundaţia Friedrich Ebert Stiftung, Germania şi Centrul Olof Palme, Suedia.

Pentru a desfăşura orele de curs cît mai eficient, organizatorii şcolii au împărţit tinerii în trei grupe, care au participat timp de 4 zile la 3–4 cursuri de instruire pe zi. Astfel, democraţii au avut posibilitatea să cunoască mai multe studii politice în modelul european, dar şi să practice tot felul de activităţi cu aspect de campanie electorală. Aceste teme: Organizarea şi construirea campaniei electorale; Social-Democraţia: trecut, prezent şi viitor; Modele de comunicare politică; Teme de campanie; Rolul mesajului central în campanie şi campania de la uşă la uşă; Comunicarea mesajului; Comunicarea non-verbală; Importanţa gesturilor în comunicare; Imaginea cinetică a liderilor politici, dar şi altele au fost incluse în cursurile de instruire pentru tinerii democraţi din toată ţara. Participanţii au practicat comunicarea cu presa, au simulat o conferinţă de presă, au făcut declaraţii politice în faţa camerei de luat vederi şi au comunicat unei audienţe largi mesajul PDM.

În ultima seară tinerii au avut posibilitatea să discute faţă în faţă cu liderii de partid: Dumitru Diacov, Valeriu Lazăr, Valentina Buliga, Andrei Popov şi Oleg Ţulea despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova şi tineretul în zilele actuale. Juniorii democraţi au luat sfaturi de la politicieni, dar şi le-au dat unele recomandări de dezvoltare a politicilor de tineret cît şi a unor lacune ale parlamentarilor şi miniştrilor vis-a-vis de prestaţia AIE în raport cu tinerii.

Duminică, după ultimul curs de instruire, tinerii au fost plăcut surprinşi de vizita preşedintelui PDM, Marian Lupu. Preşedintele interimar al Republica Moldova a petrecut mai mult de 2 ore discutînd cu tinerii democraţi despre viitorul ţării, dar şi despre actualele greutăţi ale statului moldovenesc.

Atît organizatorii, cît şi participanţii la Şcoala de Pregătire Politică ed. V-a, le sunt recunoscători trainerilor AMS din Olanda, Annelies Pilon şi Peter Scheffer, trainerilor FES Cristian Chiscop şi Crina Slev, expertului IDIS Viitorul, Cornel Ciurea, la fel şi consultantului în Comunicare, Strategii Electorale şi Gender, Olga Nicolenco, preşedintelui LSSD(România), Gabriel Petrea, cît şi expertului PDM, Andrei Stoiciu, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în conducerea cursurilor politice.

Sursa: www.td.md

Serviciul de Presă al Partidului Democrat îşi exprimă nedumerirea în legătură cu declaraţia de astăzi a PLDM Sulina între DRP şi PSD