Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Sulina între DRP şi PSD

|versiune pentru tipar||
PDM / 7 septembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

Noi stăm pe plajă la Sulina…, cîntau tinerii democraţi în drum spre mare, în România, la invitaţia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

A fost o vacanţă frumoasă, plină de aventuri, jocuri, competiţii sportive, comunicare cu omologii social-democraţi din România, multă odihnă, soare şi distracţie.

Toate acestea au avut loc în perioada 22–29 iulie curent, la Sulina. Tot în această săptămînă, la Sulina s-a aflat organizaţia de tineret a Partidului Social-Democrat din România, fapt ce a permis şi a facilitat interacţiunea dintre cele două organizaţii de factură social-democrată de pe ambele maluri ale Prutului. Tineretul Social Democrat Galaţi a organizat pe plaja Sulina cea de-a VIII-a ediţie a Trofeului Naţional Delta Dunării. Scopul acţiunii a fostde a reuni echipe din cadrul Organizaţiilor Judeţene ale Tineretului Social Democrat din toată ţara, în vederea desfăşurării unor programe de ecologizare şi divertisment.

Tinerii democraţi din Republica Moldova au participat la competiţii alături de echipa de tineri social-democraţi din România. Ca rezultat ne putem mîndri cu două cupe cîştigate, şi anume: ştafeta 4x4 şi competiţia la volei. În componenţa fiecărei echipe era obligatoriu să fie cel puţin o domnişoară, fapt pentru care ne putem bucura că echipa noastră a fost cea mai tare!

Un moment important sărbătorit în cadrul taberei la Sulina a fost sărbătoarea naţională “Ziua Independenţei” la 20 ani. Tinerii democraţi au cîntat cu demnitate imnul Republicii Moldova “Limba noastră” şi au încins cîteva hore moldoveneşti.

În cadrul Trofelului Delta Dunării ediţia VIII-a, tinerii democraţi au avut o serie de întrevederi cu preşedinţii TSD din mai multe judeţe române, în care au discutat proiecte de colaborare dintre organizaţiile surori.

La această tabără, s-a promovat socializarea şi dinamismul prin activităţi care au stimulat creativitatea, spiritul de echipă şi au dezvoltat abilităţile de comunicare.

Participanţii la tabăra Sulina au avut parte de o întrevedere cu senatorul român Viorel Badea.

Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, programul de tabere de vară “ARC” se adresează copiilor şi tinerilor români de peste hotare.

Scopul acţiunii l-a constituit dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română a participanţilor prin mijlocirea contactului cu ţara de origine şi cu etnici români din alte state.

Pentru organizarea “ARC 2011”, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a colaborat cu Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, misiunile diplomatice ale României din afara graniţelor şi asociaţiile româneşti de peste hotare.

În anul 2011, la taberele “ARC” au participat 2.000 de copii şi tineri români din statele în care trăiesc comunităţi româneşti, locaţia programului fiind centrul de agrement din Sulina, aflat în administrarea Direcţiei Judeţene pentru Tineret — Tulcea.

Sursa: www.td.md

O alta generatie de politicieni — Scoala de pregatire Politica Editia a V-a Forumul tinerilor din CSI — “Tzahkadzor 2011”