Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Forumul tinerilor din CSI — “Tzahkadzor 2011”

|versiune pentru tipar||
PDM / 11 septembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

În perioada 20–30 august 2011 în Armenia a avut loc primul Forum educaţional al tinerilor din CSI — “Tzahkadzor 2011”, care s-a desfăşurat sub patronajul preşedintelui partidului “Процветающая Армения”, Gagik Tsarukyan.

Obiectivele de bază ale acestui Forum au fost dezvoltarea relaţiilor şi schimbul de experienţă dintre tinerii din ţările CSI, formarea de parteneriate la nivelul organizaţiilor de tineret, realizarea unor programe şi proiecte comune între structurile şi platformele de tineret din CSI, etc.

Forumul s-a desfăşurat pe 4 module tematice: cooperarea tinerilor din CSI, tinerii politicieni, reţelele sociale şi politica de tineret, observatorii CSI.

La această întrunire au participat peste 1200 de tineri reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret din Armenia precum şi mai mult de 60 de tineri din ţările CSI (Ucraina, Republica Moldova, Federaţia Rusă, Republica Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Armenia, Tadjikistan).

Lucrările Forumului au fost deschise cu un mesaj de salut transmis de către Prim-ministrul Federaţiei Ruse, Vladimir Putin: “Forumul dumneavoastră promite să devină popular şi în acelaşi timp o construcţie unică pentru întîlniri interesante şi discuţii fructuoase dintre tinerii din diferite ţări, cu iniţiative, talentaţi si care aspiră la succese profesionale, cu renumiţi oameni de ştiinţă, politicieni, reprezentanţi ai intelectualităţii artistice şi ai comunităţii de afaceri”.

Cel mai important moment al Forumului a fost semnarea de către reprezentanţii delegaţiilor ţărilor CSI şi a Letoniei a Memorandumului de colaborare în domeniul politicilor de tineret. Un articol de bază a acestui memorandum îl constituie crearea unui Spaţiu unic de tineret în CSI şi ţările baltice, precum şi organizarea anuală a Forumului ţărilor CSI în una din ţările membre.

Din partea Republicii Moldova, Memorandumul a fost semnat de către Preşedintele Organizaţiei municipale de tineret a Partidului Democrat, Igor Usturoi. Acesta a specificat că: “Actualul Forum reprezintă un rol foarte important în intensificarea relaţiilor tinerilor din ţările CSI. Totodată forumul Tzahkadzor 2011 a pus baza unei platforme comune a tinerilor din CSI şi va permite în perspectivă dezvoltarea de parteneriate şi schimb de experienţă pe diverse domenii între organizaţiile noastre de tineret. Iar semnarea acestui memorandum de colaborare reprezintă deja un prim pas în această direcţie.”

La festivitatea de încheiere a lucrărilor forumului, toţi reprezentanţii ţărilor CSI şi-au exprimat încrederea şi dorinţa de a continua pe viitor organizarea acestui forum.

În această ordine de idei, Vicepreşedintele organizaţiei municipale de tineret al PDM, Moldovan Veaceslav, a adus mulţumiri organizatorilor acestui forum: “Noi reprezentanţii Organizaţiei de tineret a PDM aducem cele mai frumoase mulţumiri iniţiatorilor şi organizatorilor acestui forum educaţional şi ne exprimăm diponsibilitatea de a participa şi pe viitor la consolidarea unui Spaţiu unic al tinerilor CSI. Acest forum a însemnat pentru noi toţi un important schimb de experienţă cu alţi colegi din CSI precum şi a permis încă o dată întărirea relaţiilor diplomatice între ţările participante.”

Pentru anul 2012, Forumul tinerilor din CSI se va desfăşura la Sochi, Federaţia Rusă.

Sursa: www.td.md

Sulina între DRP şi PSD Tânărul de azi — antreprenorul de mâine