Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Tânărul de azi — antreprenorul de mâine

|versiune pentru tipar||
PDM / 13 septembrie 2011
Partidul Democrat din Moldova

În perioada 17–22 august 2011 ASEB (Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni) au organizat Şcoala de vară cu genericul: “Tînărul de azi, Antreprenorul de mîine”. Şcoala s-a desfăşurat într-o zonă montană în oraşul Bălan, judeţul Harghita.

Scopul proiectului “Tânărul de azi — antreprenorul de mâine” este de a stimula creativitatea în domeniul economic a tinerilor prin educaţie non-formală şi încurajarea lor în asumarea activă şi responsabilă a rolului de promotori ai schimbărilor pozitive şi durabile prin implicarea în diferite acţiuni la nivelul comunităţii de apartenenţă.

În cadrul proiectului au participat 38 de participanţi, studenti basarabeni care îşi fac studiile în România şi în Repepublica Moldova, reprezentanţi ai diferitelor ONG-uri din România şi Republica Moldova. Alexandru Soltanici şi Ion Lupu au reprezentat Liga Studenţilor Democraţi a Partidului Democrat din Moldova. Timp de 5 zile tinerii împărţiţi în 5 grupe au elaborat planul unei afaceri, astfel încît fiecare grup de lucru a creat un business plan pentru or.Bălan. Spiritul de antreprenor al participanţilor au generat idei eficiente pentru îmbunătăţirea situaţiei economice prin atragerea turiştilor în comunitate. Pentru buna cunoaştere a participanţilor în fiecare zi erau organizate serate culturale, unde toti participantii la acest training îşi puneau în vizor calităţile artistice, lucru care a impresiont mult şi care a creat o bună dispoziţiei.

Pentru Republica Moldova aceste proeicte sunt utile şi necesare pentru dezvoltarea noii generaţii de tineri în spiritul culturii antreprenoriale şi a solidarităţii tarifare.

Sursa: www.td.md

Forumul tinerilor din CSI — “Tzahkadzor 2011” PDM a sustinut astazi o conferinta de presa cu tema “Politica bugetar-fiscală. Iniţiative pentru economie şi cetăţeni”