Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Fuziunea mişcării obşteşti “Noua Găgăuzia” cu Partidul Democrat s-a încheiat cu succes

|versiune pentru tipar||
PDM / 27 ianuarie 2013 | 
Partidul Democrat din Moldova

Fuziunea mişcării obşteşti “Noua Găgăuzia” cu Partidul Democrat, iniţiată pe 24 noiembrie 2012, s-a încheiat cu succes, într-o perioadă de timp scurtă fiind obţinute realizări semnificative. Despre aceasta a anunţat preşedintele organizaţiei regionale a PDM Găgăuzia, primarul mun. Comrat, Nicolae Dudoglo, în cadrul Forumului regional al formaţiunii, care a avut loc pe 27 ianuarie.

El a remarcat că, doar în decurs de 2 luni, s-a reuşit crearea organizaţiei regionale a PDM Găgăuzia, care are structuri de partid în toate localităţile din autonomie — 67 de organizaţii primare, 26 de organizaţii orăşeneşti şi săteşti, 3 organizaţii raionale, a fost creat Consiliul executiv al organizaţiei şi Biroul executiv.

Dmitri Constantinov, preşedintele Adunării Populare, membru al OR PDM Găgăuzia, a spus că, în premieră, Găgăuzia poate influenţa cursul vieţii politice a Moldovei, menţionând că fuziunea forţelor a reprezentat o decizie curajoasă, dar unica corectă. “Suntem o structură unitară, funcţională, suntem pregătiţi să acţionăm în soluţionarea problemelor. Cu toţii observăm că presiunile şi atacurile asupra PDM sau intensificat, dar sunt atacaţi cei puternici, ceea ce vorbeşte despre faptul că PDM este o formaţiune cu influenţă”, a afirmat spicherul Adunării Populare.

Preşedintele PDM, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a subliniat că, odată cu încheierea procesului de fuziune, Partidul Democrat a devenit cea mai influentă formaţiune politică din UTA Găgăuzia, având o reprezentare puternică în organele de conducere ale autonomiei, inclusiv în Adunarea Populară. Marian Lupu a anunţat că exponenţii organizaţiei regionale din Găgăuzia vor fi reprezentaţi şi în organele de conducere ale PDM, în timpul apropiat urmând a fi aprobate deciziile respective.

“După Congresul PDM din iunie 2012, formaţiunea s-a consolidat mult. Numărul membrilor PDM aproape s-a dublat, atingând peste 50 de mii. Am obţinut majoritatea în Adunarea Populară a Găgăuziei, am câştigat alegerile locale noi din 2012. Succesele PDM însă îi nemulţumesc pe oponenţii noştri, care au început să ne atace. Acest lucru nu ne sperie, nu ne vom lăsa şantajaţi. Vom continua să muncim în realizarea obiectivelor propuse, vom promova iniţiative aşteptate de oameni”, a declarat Marian Lupu.

În cadrul Forumului OR PDM Găgăuzia, au fost înmânate carnete de partid noilor membri. Pentru a-i felicita pe cei care au aderat la PDM, la Comrat au venit preşedintele de onoare a partidului, Dumitru Diacov, deputaţii Igor Corman, Vasile Botnaru, Valentina Stratan, Stella Jantuan, Valeriu Guma, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, secretarul general al PDM, reprezentanţi ai organizaţiilor teritoriale.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

A fost constituită organizaţia regională PDM Găgăuzia OM PDM Chişinău a început consultările cu organizaţiile de sector privind implementarea Strategiei “15 pentru Chişinău”