Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

A fost constituită organizaţia regională PDM Găgăuzia

|versiune pentru tipar||
PDM / 23 ianuarie 2013
Partidul Democrat din Moldova

Astăzi, 23 ianuarie, a avut loc conferinţa organizaţiei teritoriale a PDM Găgăuzia, la care au participat 30 de delegaţi din organizaţiile de sector. În cadrul reuniunii, prin votul unanim al delegaţilor, s-a decis crearea organizaţiei regionale a PDM din Găgăuzia, preşedinte al căreia a fost ales primarul din Comrat, Nicolae Dudoglo.

Preşedintele PDM Găgăuzia, Nicolae Dudoglo, a mulţumit delegaţilor pentru că au susţinut candidatura sa la acest post, remarcînd că este pentru prima dată cînd în UTA Găgăuzia a fost creată o organizaţie regională de partid, ceea ce vorbeşte fapt care vorbeşte în favoarea faptului că Găgăuzia a primit dreptul să soluţioneze problemele politice în cadrul autonomiei şi să influenţeze politica ţării pe plan republican.

De asemenea, Nicolae Dudoglo a anunţat că fuziunea mişcării obşteşti “Noua Găgăuzia” cu Partidul Democrat, adoptată la Congresul al III-lea al formaţiunii “Noua Găgăuzia” din 24 noiembrie la Comrat, decurge cu succes. El a remarcat că doar în decurs de cîteva luni s-a reuşit crearea a 67 de organizaţii primare, 26 — organizaţii orăşăneşti şi săteşti, 3 organizaţii raionale, peste 2 mii de oameni deja au aderat la PDM, iar acest proces continuă. Următorul pas este organizarea Forumului regional al PDM, care va avea loc pe 27 ianuarie.

Vicepreşedinţii organizaţiei regionale au fost aleşi Demian Caraseni şi Ivan Ţurcan, iar secretar general a devenit Feodor Gaidarji.

De asemenea, în cadrul conferinţei a fost creat Consiliul executiv al organizaţiei, în componenţa căruia sunt 83 de membri şi Biroul executiv — cu 11 membri.

Sursa: www.pdm.md

Şedinţă a Organizaţiei municipale de femei a Partidului Democrat Fuziunea mişcării obşteşti “Noua Găgăuzia” cu Partidul Democrat s-a încheiat cu succes