Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideEvenimenteComune

Constituirea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană

|versiune pentru tipar||
PLDMPDM / 23 ianuarie 2015 | 
Constituirea Alianţei Politice pentru Moldova Europeană

Pe 23 ianuarie 2015, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) şi Partidul Democrat din Moldova (PDM) au semnat Acordul de constituire a Alianţei de guvernare, numită Alianţa Politică pentru Moldova Europeană (APME). Documentul a fost semnat de preşedinţii celor două partide, Vlad Filat şi Marian Lupu.

“În toată această perioadă de şapte săptămîni şi jumătate am muncit solidar cu colegii din PDM în vederea formării cu PL a unei majorităţi care să asigure o guvernare eficientă în Republica Moldova. Nu s-a reuşit din motive obiective, dar în mare parte — subiective. Timpul care l-am avut la dispoziţie a expirat: ţara are nevoie să fie guvernată. PLDM şi PDM îşi asumă într-o manieră foarte responsabilă această misiune”, a declarat preşedintele PLDM, Vlad Filat.

La rîndul său, preşedintele PDM Marian Lupu a declarat: “Dorim să apreciem înalt responsabilitatea, bărbăţia şi curajul colegilor din PLDM. Avem nişte condiţii regionale, o conjunctură regională şi internă deloc uşoară pentru a-ţi asuma responsabilitatea guvernării. În aceste condiţii nu este deloc uşor. Am avut alegeri parlamentare şi aceasta este decizia cetăţenilor Republicii Moldova, este drept că s-au format nişte condiţii deloc uşoare pentru decizia de astăzi”.

Precizăm că PLDM şi PDM au împreună 42 de deputaţi în Parlament.