Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

Noii lideri ai Tineretului Democrat, aleşi în cadrul unui eveniment de anvergură

|versiune pentru tipar||
PDM / 2 aprilie 2016
Partidul Democrat din Moldova

Tinerii din PDM şi-au ales noua echipă de lideri şi au adoptat mai multe decizii strategice pentru susţinerea comunităţii tinerilor din Republica Moldova — în cadrul unui congres de anvergură care a avut loc astăzi, la Chişinău.

La Congresul al III-lea al Tineretului Democrat au participat aproximativ 2000 de membri, delegaţi din raioane, alături de lideri ai PDM, miniştri şi parlamentari, aleşi locali, personalităţi publice, precum şi europarlamentari — membri ai organizaţiilor de tineret partenere din străinătate.

Pe rând, tinerii au fost încurajaţi de către liderii partidului, printre care premierul Pavel Filip, speakerul Parlamentului Andrian Candu, preşedintele PDM Marian Lupu, preşedintele de onoare Dumitru Diacov.

Speakerul Parlamentului le-a vorbit tinerilor despre formula succesului în politică, pe care a descoperit-o în cei şase ani de activitate politică. “Perseverenţa, munca, echipa — acestea sunt ingredientele succesului PDM şi al tinerilor democraţi. Întotdeauna, tinerii au avut şanse să ajungă la cel mai înalt nivel în echipa PDM”, a spus Andrian Candu.

Iar premierul Republicii Moldova i-a îndemnat pe tinerii democraţi să dea dovadă de maturitate: “Maturitate înseamnă acel set de valori pe care ni le asumăm: dragoste faţă de ţară, implicare şi acţiuni. Vă îndemn să fiţi maturi! Fiţi alături de PDM în această luptă care urmează să aducă linişte şi bunăstare pentru cetăţeni”.

La rândul său, liderul Marian Lupu le-a vorbit tinerilor despre unitatea echipei PDM: “Mă mândresc cu voi! Suntem toţi împreună în această echipă democrată!”.

Printre obiectivele trasate de Tineretul Democrat se numără: promovarea unui mod modern de a face politică, bazat pe integritatea membrilor şi implicare socială; aplicarea unor sisteme de garanţii pentru tineret; o mai bună conectare a sistemului educaţional la cerinţele de pe piaţa muncii; susţinerea Guvernului în implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Spre exemplu, manifestul “Investim în Moldova, Investim în tineri”, adoptat la Congres, îşi propune să aducă împreună generaţia tânără, indiferent de localitatea de baştină, de nivelul de experienţă, de statutul social sau de etnie, în cadrul unei comunităţi consolidate. “Le spunem Hai cu noi! tuturor celor care doresc să ni se alătureîn cadrul acestei comunităţi a tinerilor din Republica Moldova, unde contează solidaritatea, colaborarea şi onestitatea”, se arată în rezoluţiile Organizaţiei de tineret.

Noul preşedinte al Organizaţiei de tineret a fost ales Alexandru Cauia, jurist, decan la Facultatea de Drept din cadrul ULIM. “Să fim lucrativi, profesionişti, iar prin propriul exemplu să demonstrăm fiecărui tânăr că merită şi trebuie să te implici pentru a schimba lucrurile spre bine”, a spus noul lider al tinerilor democraţi. Alături de el, au fost votaţi şi noii membri ai structurilor de conducere politice ale organizaţiei.

Alexandru Cauia a fost înaintat de către organizaţia municipală de tineret a PDM şi susţinut de Victor Zubcu, care a condus Tineretul Democrat până astăzi. “Acum, PDM are cea mai puternică organizaţie de tineret din Moldova. Eu cred în voi, cred într-o generaţie care îndrăzneşte să schimbe lucrurile, cred în generaţia Tineretului democrat”, a spus Victor Zubcu,înainte de a-şi încheia mandatul la conducerea organizaţiei.

Sursa: www.pdm.md

Conducerea PDM a fost extinsă PDM lansează campania caritabilă “Paştele pentru fiecare”