Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPDM

630 de noi membri ai Organizaţiei PDM Căuşeni au primit carnetele de partid de la Vlad Plahotniuc şi Dumitru Diacov

|versiune pentru tipar||
PDM / 28 aprilie 2012
Partidul Democrat din Moldova

630 de noi membri ai Organizaţiei PDM Căuşeni au primit carnetele de partid de la vicepreşedintele formaţiunii, Vlad Plahotniuc, şi Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al PDM. Evenimentul a avut loc astăzi, 28 aprilie, în Casa de cultură din oraşul Căuşeni, cu participarea a peste 900 de democraţi — lideri locali, reprezentanţi ai formaţiunii din toate organizaţiile raionale şi municipale.

Vlad Plahotniuc i-a felicitat pe noii membri ai PDM, precizând că decizia lor responsabilizează totodată conducerea partidului, dar şi pe ceilalţi membri, deoarece vorbeşte despre încrederea pe care o au oamenii în formaţiune. Prim-vicepreşedintele Parlamentului a subliniat faptul că momentul aderăriila PDMa noi membri coincide cu intrarea Republicii Moldova în perioada de stabilitate, prin alegerea şefului statului. “Criza politică s-a finalizat, într-o mare măsură şi datorită sacrificiului făcut de Marian Lupu şi a eforturilor PDM. Acum, oamenii doresc să primească beneficii concrete de la clasa politică şi aşteaptă ca partidele de la guvernare să-şi onoreze obligaţiunile asumate. Iată de ce a venit timpul să trecem la o nouă etapă, a reformelor, să modernizăm şi noi partidul: să schimbăm modalitatea de a acţiona, pentru ca în aceşti trei ani să devenim mai puternici şi să ne putem îndeplini promisiunile”, a afirmat Vlad Plahotniuc.

Domnia sa a specificat că procesul de modernizare a Partidului Democrat nu poate fi efectuat doar din Chişinău, or, fiecare membru trebuie să-şi aducă aportul. “Îndemnul meu este să deschidem uşa către toţi cei care pot contribui la atingerea mai rapidă a obiectivelor pentru Moldova”, a adăugat Vlad Plahotniuc.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a menţionat că, deşi a fost de multe ori la evenimentele PDM Căuşeni, acesta a fost unul de mare amploare. “Aceasta demonstrează că partidul este în creştere şi are capacitatea să ajute aleşii locali în realizarea sarcinilor de a schimba spre bine viaţa oamenilor”, a spus Dumitru Diacov.

La rândul său, Valentina Buliga, vicepreşedinte al PDM şi preşedintele Organizaţiei de femei a partidului, a declarat: “Deţinând portofoliul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, avem obligaţiunea să creăm un sistem de protecţie socială puternic. Noi putem deveni zidarii democraţiei şi bunăstării, prin activismul nostru. Trebuie să dezvoltăm solidaritatea şi coeziunea socială, care pleacă de la participarea la crearea unui ideal comun”.

La eveniment au mai luat cuvântul, pe rând, lideri raionali şi locali, care au vorbit despre obiectivele PDM de a continua proiectele pentru comunităţile pe care le reprezintă.

Reuniuni similare vor avea loc şi în alte raioane din ţară, în următoarea perioadă. Doar în luna martie, la Partidul Democrat au aderat aproximativ 1200 de noi membri, în organizaţiile de la Străşeni şi Călăraşi.

Centrul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md

PDM va face demersurile necesare pentru a accelera reformele în Moldova PDM creşte în sondaje